NAKON ŠOKANTNOG NAPADA U ŠKOLI U VARAŽDINU: / Zovu profesore da sutra ne ulaze u učionice za vrijeme prvog sata

Image
Foto: PIXSELL

Nakon što je učenik fizički nasrnuo na vjeroučitelja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske pozvao je na protest te su pozvali ministricu da im se pridruži

3.10.2018.
12:45
PIXSELL
VOYO logo

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske reagirao je zbog fizičkog napada učenika na profesora u Elektrostrojarskoj školi Varaždin koji se dogodio na nastavnom satu i oštro osudio nasilni čin.

U znak protesta protiv nasilja pozvali su profesore da 4. listopada ne održe prvi nastavni sat, te su poručili kako će napadnutom profesoru Sindikat omogućiti pružanje sve potrebne pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
MINISTRICA ZAPREPAŠTENA NAPADOM NA VJEROUČITELJA: /

'Škola je mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja'

Image
MINISTRICA ZAPREPAŠTENA NAPADOM NA VJEROUČITELJA: /

'Škola je mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja'

Podsjećamo, učenik drugog razreda Elektrostrojarske škole fizički je nasrnuo na vjeroučitelja, te je ravnatelj donio odluku o pedagoškoj mjeri isključenja učenika iz škole, a o svemu su obaviješteni Centar za socijalnu skrb i policija.

UČENIK IZBAČEN IZ ŠKOLE NAKON ŠTO JE NOGOM UDARIO VJEROUČITELJA: Prije napada je bio kod psihologa na razgovoru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zanimanje nastavnik postalo je najugroženije, najobezvređenije i najmanje plaćeno radno mjesto'

"Nasilje nad nastavnicima u srednjoškolskim ustanovama postala je gotovo uobičajena vijest, koja se doduše objavi, no nakon koje nema adekvatne reakcije, kako Ministarstva, tako ni medija. Nasilnici ne snose nikakve ozbiljne sankcije, a žrtve nasilja ostaju zaboravljene izlaskom sljedećeg broja dnevnih tiskovina. U ovom slučaju škola je reagirala promptno i isključila učenika, te obavijestila mjerodavne službe.

Nevjerojatno je da je izostala javna reakcija Ministarstva znanosti i obrazovanja, a jednako tako i reakcija javnosti. Pitamo se je li to zbog toga što je žrtva nasilja vjeroučitelj? Kakva se to poruka nastavnicima šalje uoči Svjetskog dana učitelja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimanje nastavnik postalo je najugroženije, najobezvređenije i najmanje plaćeno radno mjesto s visokoškolskim obrazovanjem u Republici Hrvatskoj. Radost poučavanja polako prerasta u borbu za preživljavanje i opstanak. Nagrada za izdržljivost preživjelima je mirovina od koje mogu nastaviti s preživljavanjem", navodi se u priopćenju Sindikata.

Pozvali i Divjak da im se pridruži

Nezavnini sindikat pozivao je sve zaposlene u hrvatskim srednjoškolskim ustanovama da u znak protesta protiv sve učestalijeg nasilja nad nastavnicima, kao i protiv zaštite nasilnika, a u obranu digniteta struke, u četvrtak, 4. listopada 2018., dan uoči Svjetskog dana učitelja, u vrijeme trajanja prvog sata jutarnje i poslijepodnevne smjene ne ulaze u razrede i da u zbornicama održe prosvjedne skupove radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivamo i ministricu Divjak da nam se pridruži u protestu i da zajedno s Nezavisnim sindikatom zaposlenih u srednjim školama Hrvatske započne stvarnu borbu protiv svih oblika nasilja u srednjim školama", navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih, piše N1.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo