52. tjedan / Nakon smrti muškarca u Slavonskom Brodu, HZJZ objavio podatke o smrtnosti gripe ove godine

Image
Foto: Ilustracija/Shutterstock

Najgore je i dalje u Brodsko-posavskoj županiji, a najviše je oboljelih u skupini predškolske i školske djece

5.1.2023.
9:51
Ilustracija/Shutterstock
VOYO logo

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je posljednje podatke o slučajevima gripe u Hrvatskoj, a govore da je u posljednjih sedam dana (zaključno s 1. siječnja) zaprimljeno 2731 prijava gripe.

Kako i proteklog tjedna najveća stopa prijave gripe bilježi se u Brodsko-posavskoj županiji, a slijede i Koprivničko-križevačka i Krapinsko-zagorska županija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše je oboljelih, tvrde, kod djece predškolske i školske dobi, a najmanje u osoba u dobi od 65 godina i više.

Uz sezonu gripe uobičajeno se povezuje tzv. višak smrti odnosno povećani broj umrlih u odnosu na broj umrlih izvan sezone gripe. To je posljedica činjenice da je gripa u određenim rizičnim skupinama kao što su osobe u dobi od 65 godina i stariji te kronični bolesnici neovisno o dobi, češće praćena komplikacijama i smrtnim ishodom. Tijekom ove sezone prijavljen je jedan smrtni ishod zbog gripe i njezinih komplikacija, zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, 3.siječnja izvijestili smo kako je u Slavonskom Brodu od gripe preminuo muškarac. Informaciju je potvrdio i dr. Ante Cvitković ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije koji je tada naveo kako muškarac nije bio cijepljen te kako je bolovao i od drugih bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo