imamo slučaj 'daj četiri'? / Nakon pritiska oca, ravnateljica izbrisala dvije 'jedinice', povisila učeniku ocjenu i izdala novu svjedodžbu?

Image
Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

Sve se dogodilo navodno u XVI. gimnaziji, igrom slučaja, ona dijeli istu zgradu kao i gimnazija iz slučaja 'daj pet'

10.9.2022.
14:34
Davorin Višnjić/Pixsell
VOYO logo

Nakon skandala u slučaju 'daj pet' u kojem je spruga predsjednika države Sanja Musić Milanović intervenirala radi ocjene sina, na pomolu je novi skandal i to u XVI. (jezičnoj) dimnaziji u Zagrebu. Navodno je roditelj pritiskao ravnateljicu da se ocjenja njegovu djetetu promijeni, a onda je radi toga čak izdala novu svjedodžnu.

Kako donosi Jutarnji list, otac jednog učenika prvog razreda tražio je od profesorice fizike da poništi dvije negativne ocjene te da mu zaključnu ocjenu dobar povisi na vrlo dobar. Nastavnica je u razgovoru s novinarima potvrdila da je to odbila, a onda je ravnateljia izbrisala dvije negativne ocjene, prepravila zaključnu ocjenu u vrlo dobar te na kraju čak poništila svjedodžbu iz lipnja 2021. te izdala novu u kolovozu te godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema službenoj dokumentaciji, to se dogodilo 31. kolovoza 2021., nakon svih sjednica razrednog i nastavničkog vijeća koje su potvrdile ocjenu dobar. Premda je riječ o slučaju koji datira iz školske godine 2020./21., Ministarstvo znanosti i obrazovanja i dalje nema odgovor o epilogu cijele priče, unatoč novom nalazu njihova povjerenstva koje je nastavnica primila 21. srpnja ove godine.

Image
POSTUPANJE JE TAJNO /

Uskok istražuje aferu 'Daj pet' u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji

Image
POSTUPANJE JE TAJNO /

Uskok istražuje aferu 'Daj pet' u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji

Jutarnji list navodi da se radi o profesorici s 32 godine staža u obrazovanju i ona tvrdi da ju je ravnateljica 30. kolovoza 2021. tražila da promijeni zaključnu ocjenu u višu. Prema tvrdnji profesorice, ocjenu je promijenila ravnateljica XVI. gimnazije dan kasnije, 31. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shrvana situacijom, toga dana nastavnica fizike bila je na bolovanju. Da stvar bude bizarnija, sve se dogodilo u istoj zgradi u kojoj je i Klasična gimnazija u kojoj se dogodio slučaj "daj pet". Dvije gimnazije, naime, dijele taj prostor.

Slučaj se događa u gimnaziji koja igrom slučaja dijeli isti prostor s Klasičnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča je aktualizirana tek sad, nakon što je nastavnica dobila Nalaz o stručno-pedagoškom nadzoru povjerenstva Ministarstva znanosti i obrazovanja, kojim je utvrđeno da niti ocjene, niti svjedodžba nisu smjeli biti poništeni jer nije proveden inspekcijski nadzor, niti je izdano rješenje o poništenju ocjena i svjedodžbe.

Inače, prvu jedinicu učenik je dobio zbog šalabahtera na ispitu. Drugi put odbio je usmeno odgovarati, pa je opet dobio nedovoljnu ocjenu. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo