Nakon pet godina na sudu, propala im milijunska tužba

Nakon pet godina povlačenja po sudu, propala je milijunska tužba koju je zbog prevelikog zagađenja grad Sisak podigao protiv INA-e.

27.1.2012.
6:28
VOYO logo

Naime, pompozno najavljenu tužbu, koju je prije pet godina najavio gradonačelnik Siska Dinko Pintarić, u gradu povlače i zbog besparice. Naime, na sudske troškove do danas je potrošeno oko dva milijuna kuna, a za nastavak suđenja više nema novca.

Tužba je propala jer gradski čelnici nisu uspjeli dokazati odgovornost INA-e, pa ni vještačenjem, a novo nisu tražili. Gradonačelnik je tražio odštetu od čak 11 milijuna kuna, ali je naposlijetku od svega digao ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako on procjeni da nema interesa više voditi spor, ja ne mogu nastaviti na svoju ruku. Nažalost, ne mogu vam reći zašto se grad povukao", rekao je odvjetnik Marko Rafaj za Dnevnik.hr.

'INA je zagađivač, ali nije jedini'

Kad je gradonačelnik vidio da gube spor, tražio je da sud donese odluku prema stanju u sudskom spisu - u kojem piše da INA jest zagađivač, ali nije jedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim, niti jedan drugi dokaz u pogledu drugog zagađivača zraka u Sisku nema!", kaže odvjetnik Rafaj. Konačno obrazloženje sa suda u gradu još nisu dobili, pa se ne zna hoće li se grad žaliti. '

"Uvjeravam vas da će grad Sisak poduzeti sve mjere potrebne da se zaštite interesi građana grada Siska", rekao je Tomislav Dovranić, predstojnik kabineta gradonačenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo