Nakon otkaza novinar dobio podršku na ulicama Pule

1.9.2011.
17:44
VOYO logo

Novinar Glasa Istre Zoran Angeleski u srijedu je dobio otkaz u tom listu zbog ''povreda ugleda i časti'' svog poduzeća. Formalni je razlog činjenica da je bio na zatvorenoj sjednici Gradskog vijeća Pule i u raspravi o Brijuni Rivijeri digao glas protiv tog projekta.

Dan nakon što je Angeleski dobio otkaz diljem Pule osvanuli su grafiti na kojima je nacrtan lik Angeleskog uz poruku ''Istina će pobijediti'', a autori tih poruka su nepoznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, na spomenutoj sjednici Angeleski nije bio kao novinar, već kao član udruge 'Volim Pulu', a kako je upravi Glasa Istre netko trebao dostaviti zapisnik sa zatvorene sjednice u redakciji tog lista, ubrzo je procurilo da se otkaz novinaru i aktivistu dogodio po diktatu IDS-a.

U razgovoru s novinarima H-alterasam Angeleski je rekao da je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić najzadovoljniji zbog njegovog otkaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Posrijedi je demonstracija sile, ali i političke kontrole vladajuće istarske stranke, odnosno IDS-a nad Glasom Istre, a najbolji dokaz tome je činjenica da je još prije bankrota Glasa Istre d.o.o. u proljeće 2010. , zbog kojeg još uvijek nitko nije odgovarao, Ivan Jakovčić i osobno odobravao pozajmice javnih poduzeća Glasu Istre u ukupnom iznosu od 10 milijuna kuna, a bez da je sa svojim suradnicima prethodno za odobrenje pitao porezne obveznike'', rekao je Angeleski.

Cijela stvar nastavit će se kroz sudski proces, a novinar i aktivist vjeruje da će dokazati istinu i da će mu na kraju biti nadoknađena šteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201108310465006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo