Nakon dva ugriza poskoka jedva izvukao živu glavu!

Marka Anića Kaligera (49), mještanina Vrpolja kod Knina, na Dinari je dva puta ugrizao poskok.

27.6.2010.
22:05
VOYO logo

Iako slab i onemoćao, Marko Anića Kaligera je Jutarnjem listu ispričao okolnosti bliskog susreta s najopasnijom zmijom našeg podneblja, čiji su ga ugrizi mogli stajati života.

arti-201006050221006''Poveli smo u petak na Dinaru stado ovaca moga prijatelja Ive Gambirože. Navečer, nadomak samog vrha Dinare, zaustavili smo stado i otišao sam do pastirske kućice. Kada sam došao pred ulaz, ugledao sam poskoka. Bacio sam kamen, promašio, a poskok je i dalje gmizao prema unutra - rekao je Marko i nastavio: - Dohvatio sam granu i bacio se prema njemu u želji da ga pometem. On se tada omotao oko grane i brzinom munje ugrizao me najprije za palac, a potom za kažiprst desne ruke. Tada sam ga uhvatio za rep, odalamio ga u zid, stavio pod noge, dočepao se kamena i stukao mu glavu'', ispričao je Marko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što ga je obuzela slabost, pozvao je prijatelje u pomoć, koji su ga posjeli su ga u Ladu Nivu, nakon čega je uslijedila dvosatna vožnja po planini u borbi za svaku minutu, jer su Marku počeli naglo oticati prsti, nadlanica i nadlaktica sve do ramena. Istodobno, obaviještena je Hitna pomoć koja im se zaputila ususret i koja je 10-ak kilometara pred Kninom Marka prihvatila i dovezla do bolnice.

arti-201006250116006''Pacijent je dovezen u kritičnom stanju. Bio je u fazi gušenja i opće slabosti. Samo minute dijelile su ga od smrti. No, njegovo stanje je sada stabilno, iako još moramo paziti da ne dobije gangrenu'', rekao je dr. Pavo Krtalić za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo