NAJTEŽI DANI OSJEČKE HEROINE ENE ŠARAC: / 'Liječnici su u čudu zbog njene volje za životom, sa tako lošim nalazima i prognozama'

Image

Nakon posljednje operacije, stopala, od prije godinu i pol dana, Enini zdravstveni problemi počeli su se komplicirati.

14.12.2017.
21:55
VOYO logo

22-godišnja Ena Šarac posljednjih se 14 godina bori sa zloćudnim tumorom na mozgu, a dosad je preživjela pet operacija glave, tri sepse, godinu i pol nepokretnosti, težak dijabetes, operaciju stopala. No, sve te muke, nažalost blijede pred zdravstvenim problemima u kojima se mlada Ena našla zadnjih mjesec dana, koji su joj, po svemu sudeći, najteži u životu. Enina majka je u razgovoru za 24 sata rekla kako se njezina kći u bolnici praktički bori za život, ali kako Enu, unatoč, svemu, optimizam ne napušta.

Image
GDJE JE NOVAC PRIKUPLJEN ZA ENU ŠARAC: /

Treba novu operaciju, a iz udruge Hrabro dijete se ne javljaju već dva tjedna

Image
GDJE JE NOVAC PRIKUPLJEN ZA ENU ŠARAC: /

Treba novu operaciju, a iz udruge Hrabro dijete se ne javljaju već dva tjedna

"Ovo je četvrti put u mjesec dana da završavamo u bolnici. Iz krvi joj nestaju trombociti i da sam zakasnila samo par sati sa dolaskom u bolnicu, vjerojatno bismo je izgubili. Iskrvarila bi. Tijelo joj je puno ogromnih plavih hematoma, prima krv i infuziju. Čekamo nalaze da vidimo što se događa", rekla je Enina mama Biserka koja sada strahuje da bi najnoviji nalazi mogli pokazati da Ena ima leukemiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strah od leukemije

"Dobila je šećer, bila na preko 100 jedinica inzulina. Šećer nije padao. Dobila je teški epileptični napad koji je trajao duže od 5 minuta i bio je strašan. Cijela jedna strana tijela joj je bila plava od popucalih kapilara. Onda smo prekinuli sa terapijom, a šećer je sam od sebe pao. Potom je stalno bila slaba, nije mogla stajati na nogama. Prije mjesec dana otkrili su da ima tumor na kralježnici, neoperativan. Ako ga dirnu, mogla bi ostati invalid. Punktirali smo koštanu srž već dva puta. Čekamo nalaze. Već sam ljuta i na liječnike jer imam osjećaj da mi je dijete na čekanju", dodala je.

Unatoč svemu, Ena je pravi borac i pokazuje nevjerojatnu želju za životom pa tako doktorima svaki dan govori da se osjeća odlično. Međutim, obitelj Šarac zbog bolesti je i financijski iscrpljena, a posebno im je teško jer u Zagrebu trebaju plaćati i podstanarski stan kojeg su unajmili dok je Ena u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Enina snažna volja za životom

"Teško nam je tu u Zagrebu, podstanari smo. Iznajmili smo stan u blizini bolnice jer nam se nije isplatilo putovati za Zagreb desetak puta mjesečno. Tata nam je u Osijeku, dođe kada može, a onda Eni bude još teže. Sada bi nam dobro došao novac koji je sakupljen za Enu u udruzi Hrabro dijete, ali ja im se nemam namjeru javljati. Sakupili su novac za Enu, u akciji pokrenutoj na njeno ime, iskoristili njene slike, sve bez naše dozvole, a onda su tražili da im liječničkom dokumentacijom dokazujemo da je naša Ena bolesna, kada smo tražili taj novac. Preživljavamo samo zahvaljujući Eninom zaštitniku Milijanu Brkiću. Da nema njega, ništa ne bismo mogli. Svakoga dana zove, pita kako je, dođe u bolnicu. Da si svaki političar uzme tako jedno potrebito ili bolesno dijete na skrb, sigurna sam da bi veoma brzo otkrili koliko su nužne promjene u našem zdravstvu i društvu", rekla je Biserka Šarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo