više vulkana nego nogometaša / Najromatičnija nogometna priča: Islanđani na Euro stigli iz zubarske ordinacije, s farme i benzinske crpke

Image
Foto: AP

Osvježavajuća i romantična priča ovogodišnjeg Europskog prvenstva jest Island, momčad sačinjena od zubara, redatelja, farmera

28.6.2016.
12:02
AP
VOYO logo

Pobjedu malenog Islanda nad moćnom nogometnom velesilom Engleskom još romatničnijom čini to što je momčad sastavljena od ljudi koji ne igraju nogomet cijelu godinu, nego rade i druge poslove.

Izbornik Islanda Heimir Hallgrimsson, koji je uz Larsa Lagerbacka sjedi na klupi, je zubar, koji u ordinaciji provodi pola radnog vremena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadač Jon Dadi Bodvarsson radi na benzijskoj crpki preko zime dok ljeti igra nogomet, dok golman Hannes Þór Halldórsson kada ne igra nogomet - režira. Između ostaloga, režirao je video spot Islanda za Eurosong 2012. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je profesionalni nogometaš, veznjak Basela Birkir Bjarnason ne igra nogomet tijekom lipnja i srpnja jer tada pomaže ocu na obiteljskoj farmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam nogometaša iz reprezentacije Islanda su farmeri.

Stoga, naslovnice britanskih novina uistinu nisu bile u krivu kada su napisale da je Englesku izbacila najmanja nacija Eura koja ima više vulkana nego nogometaša. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike