'NAJLUĐA PARNICA': / Hrvat traži da mu se vrati preko 600.000 € koje mu je njemačka policija oduzela - sumnjaju da prodaje drogu

Image
Foto: AFP/Shutterstock

Zagrepčanin je u siječnju 2016. pokušao ući u Njemačku te su carinici u Essenu pronašli crnu torbu u njegovom automobilu sa preko 600.

30.11.2020.
21:12
AFP/Shutterstock
VOYO logo

U Njemačkoj se odvija "najluđa parnica godine", kako je to nazvao njemački Bild u svom tiskanom izdanju. Inače, glavni junak te priče je Zagrepčanin Nicolai B. (37) kod kojeg je njemačka policija pronašla 679.940 eura u malim novčanicama pa mu uzela novac zbog sumnje na trgovinu drogom.

Kako prenosi 24sata, Hrvat sada želi novac natrag. Naime, Zagrepčanin je u siječnju 2016. pokušao ući u Njemačku te su carinici u Essenu pronašli crnu torbu u njegovom automobilu. U torbi je bilo preko 600.000 eura u novčanicama od 20 eura pa je carinska uprava posumnjala na trgovinu drogom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud: 'Njegova priča je izmišljena'

Novac su zaplijenili, a Nicolaija proslijedili policiji i tužiteljstvu. Kasnije je postupak obustavljen, a Hrvat novac želi natrag. Kada je objašnjavao za što je novac bio namijenjen, rekao je da je to polog za isporuku banana pa naveo: "U našoj trgovini su uvijek uključeni veliki iznosi novca. Budući da nisam imao loše namjere, nisam imao ni loš predosjećaj". Ipak, sud nije prihvatio njegovu verziju priče.

"Nakon iskaza tužitelja, ispitivanja svjedoka i sadržaja spisa stekli smo dojam kako je priča Nicolai B. izmišljena. Podnositelj zahtjeva nije vjerodostojno objasnio odakle novac. Čak i denominacija novca (uglavnom novčanica od 20 eura) ne ostavlja 'dojam poštene namjere'", prenosi 24sata obrazloženje suca u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo