Ulazak 2020. godinu / Najiščekivanija noć u godini: Napokon znamo tko će nastupati na Trgu bana Jelačića za Novu godinu

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Dva poznata i popularna banda zabavljat će publiku na glavnom zagrebačkom trgu

23.12.2019.
10:46
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Na dočeku Nove godine na središnjem zagrebačkom gradskom trgu  nastupit će Sanja Doležal, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec koji će izvoditi najbolje hitove Novih fosila te zagrebački rock sastav Prljavo kazalište, najavljeno je u ponedjeljak.

"Kad bi netko tražio autentičnu zagrebačku priču kako bi predstavio Zagreb ususret predsjedanja Vijećem Europske unije, onda su to svakako Novi fosili i 'Prljavci'. Kad smo razgovarali što bi napravili, s čime bi ljude zadovoljili, onda smo razmišljali o njima", rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nada se, kaže, dobrom vremenu bez kiše, a poželio je i "pokoju pahulju snijega". 
Posjetitelje na središnjem zagrebačkom trgu u Novu će godinu uvesti raznolika glazbena ponuda za koju će se pobrinuti DJ Akademija, Novi fosili, koji obilježavaju 50 godina benda uz koncert "Za ona dobra stara vremena", i Prljavo kazalište, koji se na taj trg vraćaju nakon sedam godina. 

Program počinje u 21 sat i trajat će do sitnih noćnih sati, dok se u ponoć očekuje tradicionalni vatromet kojim će se ove godine obilježiti početak hrvatskog predsjedanja Vijećem EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će u posljednjim minutama vatrometa, Akademski zbor "Ivan Goran Kovačić" i Djevojački zbor "Zvjezdice" otpjevati himnu EU. 

"Sretan sam što će Zagreb biti domaćin članicama EU, što na šest mjeseci postaje glavni grad Europe", rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će Zagreb tijekom predsjedanja biti domaćin dvije konferencije - konferencije gradonačelnika glavnih gradova Europske unije i Europske komisije u lipnju te konferencije o multikulturalnosti, multietičnosti i multikonfesionalnosti s 500 sudionika u veljači. "Na taj način najbolje demonstriramo otvorenost Zagreba, ne samo simbolikom, nego i toplinom i sigurnošću", ocijenio je. 

Suzdržan u komentarima izbornih rezultata Grabar Kitarović, ali i Juričana 

Gradonačelnik nije htio posebno komentirati rezultate predsjedničkih izbora kao ni HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović koju je i sam podržao. Nije bio rapsoložen komentirati niti zagrebački uspjeh Darija Juričana koji se u svojoj antikampanji predstavljao kao Milan Bandić te je u Zagrebu osvojio 8,67 posto birača. 
Odbio je komentirati i Gradsku skupštinu na kojoj će se raspravljati o statutu bolnica, što oporba proziva jer se, tvrde, time pronalazi razlog smjene ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak Bore Nogala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suzdržan je bio i u kometarima subotnjeg prosvjeda "Vrijeme je! Zagreb je spreman!" na kojem se tražio njegov opoziv, tek je  kratko ustvrdio kako je to demokracija.
Nezadovoljstvo građana vezano za poskupljenje odvoza otpada riješit će, tvrdi, na najbolji mogući način paralelno stvarajući ekološku infrastrukturu i ekološku osviještenost građana. "Zagrepčani će platiti sanaciju vlastitog otpada, ono što proizvedemo, moramo platiti", rekao je Bandić, dodavši da smo prihvatili standarde EU. 

Upitan hoće li unaprijediti odnos s novinarima u idućoj godini, uzvratio je "koliko ga vi budete unaprijedili sa mnom, toliko ću ja s vama". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo