NAJBRUTALNIJI RELI / Cro Dakar Team postigao najbolji rezultat u povijesti Hrvatske: 'Borba sa samim sobom je najveći izazov'

Dakar broji 5 tisuća kilometara i deset dana vožnje kroz pustinju. Nesreće su svakodnevnica pa je jedna skoro kobna zadesila i naše vozače

21.1.2019.
20:00
VOYO logo

Poreč je srčano dočekao svog pobjednika, pustolovnog pilota Danijela Šaškina, koji je sa svojom posadom došao 35. i osvojio 4. mjesto u UTV Open klasi unatoč brojnim problemima.

"Kad vi znate da ste dali sve od sebe i da ste napravili dobar rezultat i da ste mogli biti najbolji odnosno da ste bili među najboljima ja mislim da je to sasvim dovoljno", kazao je. Šaškin je poznat kao jedan od naših najboljih relijaša iako kažu prežestok na gasu. Upravo je surovi Dakar izvukao najbolje od cijele posade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovoj utrci je borba sa samim sobom najveći izazov…to je je jedan psihički izazov u kojem vi morate ostati prisebni i dati jednaku kvalitetu od početka do kraja"; kazao je Saša Bitterman, kopilot Cro Dakar Teama 2019.

Drama pred sam kraj

Među najveće izazove treba ubrojiti i problematičan automobil koji je teško podnio žestoku utrku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za pravi rezultat da tako kažem, za izdržljivost auta obavezno bi trebali auto sklapati ovdje doma", kazao je Darko Pehljan, mehaničar Cro Dakar Teama 2019.

Prava se drama međutim dogodila pred sam kraj kada se automobil prevrnuo. "Strašno, bilo je i plača. Nije lako brata gledati u takvim okolnostima", kazala je Šaškinova sestra Vita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislio sam da je kraj međutim imali smo ludu sreću da smo pali prvo na kotače i na krov i onda opet na kotače i ja nisam ni stao, vidjet ćete na snimci samo smo nastavili", tvrdi Šaškin.

Jer tako rade  najžešći hrvatski relijaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo