NAKON DVIJE GODINE / Najbolji svjetski trubači ponovno u Zagrebu

Image

Osim kao najznačajniji izvođači drevne otomanske tradicije puhačke glazbe, poznati su i po osebujnim obradama zapadnih standarda poput teme iz Jamesa Bonda ili klasika Dukea Ellingtona 'Caravan'.

15.3.2012.
18:19
VOYO logo

Najbolji trubači na svijetu, rumunjski Fanfare Ciocarlia, nakon dvije godine se vraćaju u Zagreb, gdje će u petak, 20. travnja nastupiti u klubu Aquarius.

Riječ je o puhačkom sastavu iz malog sela Zece Prajini koji je široj publici ipak najpoznatiji po soundtracku komedije "Borat".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim kao najznačajniji izvođači drevne otomanske tradicije puhačke glazbe, poznati su i po osebujnim obradama zapadnih standarda poput teme iz Jamesa Bonda ili klasika Dukea Ellingtona "Caravan".

Fanfare Ciocarlia dolazi nam u sklopu projekta "Multiculturalism in Music" koji će se odvijati tijekom 2012. godine kroz koncertni i izložbeni program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o pilot projektu realiziranom u suradnji triju najvećih glazbenih festivala u regiji; INmusic festivala, Exit festivala u Novom Sadu i Taksirat festivala u Skopju.

Kroz glazbu kao medij nastoji ukazati na važnost kulturnih raznolikosti i njihovu nezamjenjivu ulogu u formiranju suvremnog društva i kulture. Projekt "Multiculturalism in Music" dio je europskog programa "Kultura 2007-2013".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena ulaznice iznosi 65 kuna (85 na ulazu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo