kraj terora? / Najbolji odvjetnici u zemlji nisu spasili 'Dragog' od zatvora! Moćnik sa sinovima godinama terorizirao Ličane

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Tužiteljstvo ih je teretilo da su u Udbini prijetili načelniku smrću

15.9.2022.
17:03
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Sutkinja Općinskog suda u Gospiću, Dubravka Rukavina, porglasila je krivima ličkog moćnika Darka Amića (48) zvanog Dragi i njegove sinove Baju Amića (31) i Darka Amića mlađeg (27) za optužbe da su ubojstvom prijetili načelniku općine Udbina Josipu Seučeku (35). Otac Darko osuđen je na sedam mjeseci bezuvjetnog zatvora, a sinovi na po šest mjeseci, s tim da će se njihova kazna zamijeniti za rad za opće dobro, po principu dva sata rada za jedan dan kazne, prenosi Jutarnji list.

Nije ih uspio spasiti niti peteročlani odvjetnički tim u kojem su bili Anto Nobilo, Jadranka Sloković, Neven Antić, Ana Bobinac i Đurđa Lipošćak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
otac u bijegu /

FOTO Braća Amić uhićena zbog prijetnji smrću načelniku Udbine, otac je još u bijegu

Image
otac u bijegu /

FOTO Braća Amić uhićena zbog prijetnji smrću načelniku Udbine, otac je još u bijegu

Svima je u kaznu uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru, a svi će na tu odluku imati pravo žalbe, jer je presuda nepravomoćna. Do pravomoćnosti ostaju mjere zabrane približavanja načelniku. Na izricanju presude pojavio se samo oštećeni načelnik te nitko od okrivljenika niti njihovih odvjetnika.

Tužiteljstvo ih je teretilo da su 20. siječnja 2022. u ugostiteljskom objektu Pink Panther u Udbini uputili prijeteće riječi 35-godišnjem načelniku "vezano za njegov rad i postupanje s ciljem da ga ustraše" riječima: "Živ i zdrav bio, nećeš dugo". Prijetnje su, kaže se u optužnici, kod oštećenika izazvale osjećaj straha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj Amić godinama stvara probleme stanovnicima Like. U posljednjih desetak godina protiv njih je podneseno oko 100 kaznenih i prekršajnih prijava zbog držanja stoke bez nadzora, uzurpiranja zemljišta, pravljenja štete na usjevima, prijetnji i nanošenja ozljeda. Istovremeno, ubiru milijunske državne poticaje. Početkom ove godine dogodila su se tri naleta vozila na njihove konje, a u posljednjem je stradala životinja Amićeve kćerke Ljubice, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo