svi ju hvale / Najbolja tajnica je gospođa Ksenija: 'Davno su prošla vremena kuhanja kave i rašpanja noktiju'

Iako je završila studij novinarstva 29 godina Ksenija je posvetila Podravci

27.11.2019.
11:35
VOYO logo

Kaže se da iza svakog uspješnog menadžera stoji još uspješnija poslovna tajnica.
I čini se da je to istina jer iza Podravke je jedna od nauspješnijih godina otkad postoje, a najboljom je tajnicom upravo proglašena tajnica predsjednika Uprave Podravke.

Ksenija Ravnjak ima diplomu prvostupnice novinarstva, tri kćeri i kaže: vremena kada je tajnica u minici kuhala kavu i rašpala nokte, odavno su iza nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prikupljanje informacija koje treba proslijediti nadređenom ili šefu, organizirati sastanak i poslovna putovanja, suradnja sa zaposlenicima cijele kompanije...", nabraja svoja zaduženja gospođa Ksenija.

"Objedinjuješ znanje iz informatike, psihologije, ekonomije, prava, sve, sve, stranih jezika, sve to stavljaš na jednu hrpicu, ti stalno učiš, istražuješ", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezini dnevni zadaci ne mogu se nabrojati ni na prste obje ruke. Ksenija ruši stereotipe o tajnicama, ona je desna ruka predsjednika Uprave, sada i s titulom najbolje hrvatske poslovne tajnice. 

"Bojim se da ljudi negativno doživljavaju tajnice, ali ja se ne zamaram time jer ja znam koji je posao tajnice. Daleko je to od tajničkih poslova koji su nekad bili, kuhanje kave i prepisivanje na matricu", kaže Ksenija Ravnjak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da nema uspješne tvrtke bez kvalitetne tajnice, vjeruje strukovna udruga "Hrvatska poslovna tajnica" koja im nagrada dodjeljuje već 24 godine. Djelatnike prijavljuju šefovi, a ocjenjuju se organizacijske i administracijske vještine, kao i ljubaznost. 

Studirala je novinarstva, no ovdje se ostvarila

Ksenija kaže da ju kroz poslovne izazove gura vječna pozitiva koju su prepoznali i njezini kolege. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zrači pozitivom po sedmom katu. Već 15 godina radimo zajedno, mogu reći da je kolegica vrlo temeljita", kaže Branimir Perković.

"Uvijek je svaki zadatak odrađivala vrlo profesionalno i nikada joj ništa nije bilo teško i ono što je najbitnije, uvijek je imala neku lijepu riječ bez obzira je li situacija stresna ili zabavna. Kod nje nikada nije vidljiv stres", pohvalila je Kseniju kolegica Vesna Višnić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz pozitivu i susretljivost, dobru tajnicu čine i snalažljivost, brzina, točnost, profesionalnost i objektivnost, rekla je Ksenija.

Iako je završila studij novinarstva 29 godina Ksenija je posvetila Podravci
i danas joj je drago da je izabrala karijeru u kojoj se maksimalno ostvarila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo