NAJBOGATIJI MAĐAR NA SASTANKU U AGROKORU: / Želi kupiti ponos Baranje, raskošnu vilu, ali i polikliniku u Zagrebu

Image
Foto: AFP

Mađarski milijarder i predsjednik OTP grupe u čijem sastavu posluje i OTP banka, Sándor Csányi, sastao se ovih dana u Zagrebu s izvanrednim povjerenikom Vlade za Agrokor Antom Ramljakom.

7.8.2017.
11:11
AFP
VOYO logo

Jutarnji list iz izvora bliskih Agrokoru doznaje da je Csányijev posjet Agrokoru bio kurtoaznog karaktera, budući da se do formiranja stalnog vjerovničkog vijeća ne mogu dogovarati transakcije od suštinskog značaja za Agrokor poput prodaje dijelova tog koncerna. No Csányi, prema izvorima Jutarnjeg lista, nije tajio velik interes za Belje.

Image
DOZNAJEMO NOVE DETALJE O SLUČAJU AGROKOR: /

Tužiteljstvo već u akciji, istražuju se nove optužbe protiv Ivice Todorića

Image
DOZNAJEMO NOVE DETALJE O SLUČAJU AGROKOR: /

Tužiteljstvo već u akciji, istražuju se nove optužbe protiv Ivice Todorića

Najveći dioničar OTP Grupe, utjecajan i u MOL-u

Osim najvećeg udjela i čelne pozicije u OTP grupi, čija OTP banka već duže vrijeme posluje u Hrvatskoj, a nedavno je kupila i Splitsku banku od francuske Societe Generale, Csányi je utjecajan i u MOL-u gdje je već godinama član odbora direktora. Jutarnji list podsjeća kako je Csányjeva OTP banka imala i značajnu pozadinsku ulogu u zajmu Podravki, kad su kasnije optuženi menadžeri pokušali prikriti margin kredit za tajno preuzimanje kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, on slovi kao čovjek blizak mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, ali i kao dobar prijatelj Ivice Todorića koje je, među ostalim, povezivala strast za lovom.

Image
Foto: PIXSELL, Goran Kovačić

Kupi li Belje, imat će najviše poljoprivrednih površina u EU

Csányja, navodno, već dulje vrijeme privlače obradive površine baranjskog kombinata Belje i njegovi proizvodni potencijali. Kada bi površine Belja spojio sa svojom zemljom u Mađarskoj, a riječ je o otprilike 35 tisuća hektara, Csányi bi vjerojatno kontrolirao najveću količinu poljoprivrednih površina u EU. Stoga, bude li Belje na prodaju, Csányeva ponuda sigurno će biti među prvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, Csány je zainteresiran za poslovnu sinergiju svojih proizvodnihj kapaciteta s PIK-om Vrbovec, a pokazao je interes i za raskošnu vilu u Medveji koja je u vlasništvu Agrokora.

No, upućene u razgovor Ramljaka i Csányija iznenadio je Mađarev interes za polikliniku Aviva u Nemetovoj, koju je svojedobno, također na iznenađenje mnogih, kupio Ivica Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sastanak s Ramljakom potvrdio je Csányjev veliki poslovni zamah u cijeloj regiji i širenje financijskog poslovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo