'PRILIKA ZA STVARANJE MIRA' / Putinov najbliži saveznik, Viktor Orbán, stigao u Kijev na razgovore sa Zelenskim

Image
Foto: Profimedia

Orbán, najbliži saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina među čelnicima EU-a, često se protivio inicijativama EU-a da podrži Ukrajinu

2.7.2024.
9:33
Profimedia
VOYO logo

Mađarski premijer Viktor Orbán doputovao je u utorak u Kijev na razgovore s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim o aktualnim pitanjima mađarsko-ukrajinskih odnosa, rekao je Orbánov predstavnik za medije.

Posjet Orbána, otvorenog kritičara zapadne vojne pomoći Ukrajini, dolazi dan nakon što je Mađarska preuzela rotirajuće predsjedanje Vijećem Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažnija je tema razgovora prilika za stvaranje mira", napisao je Orbánov predstavnik za medije Bertalan Havasi u odgovoru poslanom elektroničkom poštom Reutersu, dodajući da će dvojica čelnika također razgovarati o mađarsko-ukrajinskim odnosima.

Image
ATENTAT KOJI JE ŠOKIRAO EUROPU /

Viktor Orban: 'Robert Fico je između života i smrti'

Image
ATENTAT KOJI JE ŠOKIRAO EUROPU /

Viktor Orban: 'Robert Fico je između života i smrti'

Orbán, najbliži saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina među čelnicima EU-a, često se protivio inicijativama EU-a da podrži Ukrajinu u njezinoj obrani od agresije Moskve od invazije u veljači 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orbán je prošle godine rekao Putinu da se Mađarska nikada nije htjela suprotstaviti Rusiji.

Početkom 2024. čelnicima EU-a trebali su tjedni da prekinu veto mađarskog premijera na odobravanje nove pomoći Ukrajini od 50 milijardi eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlog je tjedna EU otvorio pregovore o članstvu s Ukrajinom, dajući zemlji politički poticaj usred njezina rata protiv Rusije, premda još predstoji dug i težak put prije nego što se može pridružiti bloku.

POGLEDAJTE VIDEO: Trump ugostio Orbana: 'Ne postoji nitko tko je bolji, pametniji ili bolji vođa od njega'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo