Najavljuju se novi prosvjedi zbog državne mature

Članovi grupe na Facebooku 'Protiv diskriminacije starijih maturanata' koji su maturirali prije 2010. godine nezadovoljni su što moraju ponovno polagati maturu ukoliko žele upisati fakultet.

9.2.2010.
0:45
VOYO logo

Spomenuta grupa već je okupila preko 2000 članova, a brojka nezadovoljnih neprestano raste. Najavljuju da će izaći na ulice ukoliko se ne promjeni odredba prema kojoj, ukoliko žele upisati fakultet, moraju opet ponovno polagati državnu maturu.

Iz tog razloga će, tvrdi za Večernji list organizator akcije Marin Bakša, idućeg tjedna početi s potpisivanjem peticije. Kada skupe oko 10 tisuća potpisa inzistirati će na razgovoru s Ministarstvom obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stariji maturanti ljute se i što su pojedini fakulteti onima koji su maturirali prije 31. siječnja 2010. godine i koji ove godine žele na fakultet odlučili izići u susret. Oni ne moraju na maturu već na razgovor u kojem će fakultet odrediti hoće li kandidata primiti ili ne.

Ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje Goran Sirovatka tvrdi za Večernji list da će takvu praksu imati samo veleučilišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo