susret na pantovčaku / Najavio zagovaranje ulaska u Schengen, no kako je prošao susret? Milanovićev ured o kancelaru

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ranije je rekao kako će se s istim sastati, ali podsjetio je i kako dolazi u posjet Plenkoviću koji je rekao da je sve to riješeno, 'međutim izgleda da nije'

23.11.2022.
20:12
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović primio je u srijedu austrijskog kancelara Karla Nehammera i zahvalio mu na podršci Beča za članstvo Hrvatske u šengenskom prostoru, priopćio je Ured predsjednika. 

Milanović i Nehammer razgovarali su o skorom širenju šengenskog prostora, što je od strateškog značaja za Hrvatsku, priopćeno je nakon sastanka dvojice političara na Pantovčaku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik je zahvalio austrijskom kancelaru na potvrdi austrijske podrške za ulazak Hrvatske u šengenski prostor. Razgovarali su o izazovima s kojima su suočene zemlje Europske unije, među njima i Austrija, zbog ilegalnih migracija, o situaciji u jugoistočnoj Europi i sigurnosnoj krizi na istoku Europe. 

Milanović se založio za potrebu osiguravanja ravnopravnog statusa i legitimne zastupljenosti hrvatskog naroda u BiH, ističe se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nehammer se prije odlaska na Pantovčak susreo s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo