'Nagrabusili smo ako ćemo ovisiti o Jurčiću i Lesaru!'

Ako Kukuriku koalicija pobijedi na parlamentarnim izborima i ako joj bude nedostajalo nekoliko ruku za većinu u Saboru, Vesni Pusić najdraže pojačanje bi bilo ono manjinaca.

15.11.2011.
0:53
VOYO logo

U slučaju pobjede Kukuriku koalicije na parlamentarnim izborima, ministrica vanjskih poslova postat će Vesna Pusić. Bivša predsjednica stranke tvrdi da HNS nikada nije imao crne fondove, objašnjava razlike između svoje stranke i SDP-a, priznaje da joj je neugodno zbog toga što u Osijeku koalira s Glavašem, podržava gej brakove, ne želi vjeronauk u školama.

Pusić kaže da će naša uspješnost u regiji odrediti i naš status u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na veličinu i položaj, mi možemo biti još jedna mala zemlja desno dolje na karti, ali i obrnuto – zemlja koja preuzima odgovornost za bitnu europsku temu, a to je stabilizacija Balkana", kaže Pusić za Večernji list.

Svaki glas je zlata vrijedan

"Na pitanje jesu li već gotovi izbori, odgovara: "Nisu, nikako nisu. To je možda najopasnija od svih patki i spinova koji se vrte. Ljudi moraju znati da je svaki glas zlata vrijedan." Ako Kukuriku koaliciji bude nedostajalo nekoliko ruku za većinu u Saboru, najdraže bi joj pojačanje bili manjinci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pusić nije oduševljena suradnjom s Jurčićevom koalicijom i Lesarom. "Ako ćemo ovisiti o tim jednokratnim političkim pokušajima, onda smo nagrabusili, pa o tome neću ni razmišljati", kaže Pusić.

specijal-201011220227004-Kukuriku koalicija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo