NAGLA PROMJENA VREMENA ZA VIKEND: / Nakon nekoliko jesenskih dana, temperature će se ponovno značajno penjati

Image
Foto: pixsell

U petak nas već očekuje drugačija slika te će biti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku te osjetno toplije

6.8.2020.
23:03
pixsell
VOYO logo

Nakon osjetno hladnijih nekoliko dana, vrlo neobičnih za ovaj dio godine, za vikend možemo očekivati porast temperatura. Isto tako oslabit će i oborine, tako da oni koji su planirali provesti vikend na otvorenom možda neće morati otkaziva svoje planove.

Danas će tako još biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a ponegdje su mogući i pljuskovu praćeni grmljavinom, javlja DHMZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kopnu će prijepodne uz više oblaka kiša biti češća, dok će vjetar na kopnu biti slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu se očekuje umjerena, ponegdje i jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima, a na jugu i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će od 22 do 27, istoku i na Jadranu između 27 i 30 °C.

Image

Porast temperatura

U petak nas već očekuje drugačija slika te će biti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku te osjetno toplije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo kiše tek rijetko može pasti u gorju, popodne i poneki pljusak u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar će biti slab do umjeren, u gorju i jak, sjeveroistočni. Na Jadranu bura, pod Velebitom s olujnim udarima, a na krajnjem jugu sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 20, na Jadranu od 20 do 25., dok će najviša dnevna biti od 28 do 32 °C, u gorju i malo niža.

Image

Temperature opet idu do 30 stupnjeva

U subotu nas očekuje slično vrijeme kao i u petak s nešto višim temperaturama. U jutarnjim satima moguća će biti kratkotrajna naoblaka, a temperature će se kako na kopnu tako i u na moru u nekim mjestima penjati i do iznad 30 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike