VEDRAN ANTUNICA / Načelnik Stona: 'Čini mi se da još nismo svjesni što nama znači Pelješki most'

Policija i službe, kaže Antunica, već vode računa o prometu s obzirom na to da prilazni putevi nisu riješeni te vjeruje da će regulirati situaciju na dobar način.

23.7.2022.
19:54
VOYO logo

Gost RTL-a Danas bio načelnik općine Ston Vedran Antunica. Govorio je o važnosti Pelješkog mosta, ali i gužvama koje bi mogle nastati zbog nedovršenih prilaznih cesta.

"Čini mi se da još nismo svjesni što nama znači Pelješki most. Moje mišljenje je da je to jedan iskorak u razvoju Pelješca koji je nesaglediv. Svi potencijali Pelješca, Stona koji su zasad bili skriveni većini naših ljudi. Od marikulture, vrhunskih crnih vina, turizma. Postajemo destinacija dostupna automobilima. Na marikulturi, poljoprivredi i vinima mislim da smo dostigli maksimum. Vidljivi smo u cijelom svijetu. Mislim da će zbog mosta doći do mogućnosti izgradnje hotela. I u Prapratnom, i ja se nadam Duba Stonska koji su već u općinskim planovima uvršteni kao takvi", kaže Antunica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ston, kaže, ima priliku, da njegovi stanovnici mogu raditi u Dubrovniku, a živjeti u Stonu.

"Da se naša baština i prirodna bogatstva revitaliziraju i obnove. Nedostaju nam sva radna mjesta. Mala smo općina, a velika po teritorijalnom prostoru. Od turističkih zona i industrijskih, sve smo planirali, ali vjerujem da će se puštanjem u promet Pelješkog mosta doći do realizacije", kazao je načelnik općine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija i službe, kaže Antunica, već vode računa o prometu s obzirom na to da prilazni putevi nisu riješeni.

"Gužve će biti. Definitivno. U konačnici, živimo od turizma i na neki način su nama gužve i potrebne. U suradnji s policijom vjerujem da će se regulirati na dobar način", rekao je Antunica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo