NAČELNICA KOJOJ STE PLAĆALI DIO KREDITA ZATRAŽILA RASKID UGOVORA: / Ostat će bez pozicije i platiti 72.000 eura

Image
Foto: RTL

Načelnica Lovreća Anita Nosić od APN-a je zatražila raskid ugovor i najavljuje da će podmiriti sve svoje obveze

10.2.2020.
15:50
RTL
VOYO logo

Načelnica Lovreća Anita Nosić (HDZ) Agenciji za pravni promet nekretnina (APN) poslala je dopis u kojem traži da se ugovor s njom raskine te najavljuje da će podmiriti sve svoje obveze, potvrđeno je u APN-u za 24 sata. Cijeli iznos kredita neće morati platiti odmah.

Nosić se našla usred skandala kada je otkriveno da je kupila stan uz državne poticaja u Zagrebu iako živi u vili u Lovreću. Stan je kupila 2017. godine u zagrebačkom naselju Špansko, a dio joj je subvencionirala država. U HPB-u je dobila kredit od 80.000 eura te kaže da je to cijena po kojoj je stan i kupila. Kamata joj je za prvih šest godina iznosila tri posto, a rata joj je iznosila 3536 kuna što je gotovo polovica njezine načelničke plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STANOVNICI LOVREĆA PODIJELJENI OKO NAČELNICE NOSIĆ: /

Hoće li vratiti plaće koje je dobila kad je bila prijavljena u Zagrebu?

Image
STANOVNICI LOVREĆA PODIJELJENI OKO NAČELNICE NOSIĆ: /

Hoće li vratiti plaće koje je dobila kad je bila prijavljena u Zagrebu?

Građani su joj plaćali polovicu rate

U okviru programa poticane stanogradnje, porezni obveznici su joj trebali plaćati polovicu rate četiri godine te su za nju izdvajali 1768 kuna. Tako je u prvih 26 mjeseci dobila gotovo 46.000 kuna subvencije, a takva je mjera trebala trajati još 22 mjeseca dok priča nije otkrivena.

Zbog cijelog je slučaja Ministarstvo graditeljstva DORH-u poslalo svu dokumentaciju i neće je povući. Kako piše 24 sata, Nosić će izgubiti i načelnički mandat te će je uskoro razriješiti Ministarstvo uprave i to zato jer je prijavila prebivalište u Zagrebu na šest mjeseci, a prema Zakonu načelnik ili gradonačelnik koji odjavi prebivalište, gubi svoju poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nosić je jedna od četiriju žena za koje je Milijan Brkić bio osumnjičen da je presretao njihovu komunikaciju. Stan koji je Nosić kupila u Španskom nalazi se u istoj ulici kao i stan u kojem živi Brkić te ga je gradila ista tvrtka. Brkić kaže kako on u tom kvartu ima 20.000 susjeda.

"Obitelj Nosić su moji dugogodišnji prijatelji. Što bih ja to trebao skrivati? A s tim konkretnim stanom i APN-ovima nikakve konkretne veze nemam. Ako se dobro sjećate, protiv mene se vodila velika hajka prije godinu i pol dana, a kad je sve završilo nitko mi se nije ni ispričao. Zato nemojte nikome suditi unaprijed", rekao je Brkić ranije za Novu TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo