Na Zavižanu palo 19 centimetara snijega

Nakon proteklog tjedna koji je bio sunčan i topao, pogoršanje vremena sa sjevera donijelo je oborine i zahlađenje.

16.5.2011.
9:50
VOYO logo

Novi tjedan zaista je počeo tmurno – kiša praćena sjevernim vjetrom rashladila je većinu Hrvatske, ponegdje i za više od 15 Celzijevih stupnjeva. Prema podacima meteorologa iz DHMZ-a, na Zavižanu je tijekom nedjelje navečer pao novi snježni prekrivač od 19 centimetara, te je u ponedjeljak u 8 sati ujutro zabilježena temperatura od -1 Celzijev stupanj.

Tijekom dana i dalje se očekuje oblačno vrijeme, dok bi krajem dana u većini krajeva oborine trebale stati. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom između 12 i 17, u gorju malo niža, a na Jadranu od 15 do 20 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog olujne bure za sav je promet zatvorena autocesta A 1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, te državna cesta D 54 Maslenica - Zaton Obrovački, dok Paškim mostom mogu voziti samo osobna vozila.

U utorak i vedrije i toplije

Na Jadranskoj magistrali (D 8) od Bakra do Senja zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a na dionici od Senja do Svete Marije Magdalene dodatno i za dostavna te vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje.

Bolje i vedrije vrijeme očekuje nas u utorak, kada iz Državnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku. Mjestimična kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak moguć je uglavnom u gorju i na južnom Jadranu. Vjetar povremeno umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni. I dalje će puhati jaka bura, dok bi temperatura trebala biti za koji stupanj viša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201105140227006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo