Na webu dostupne trenutne pozicije ZET-ovih tramvaja

Na svemoćnom internetu postoji i stranica koja uživo prikazuje položaje tramvaja u Zagrebu, što može uvelike olakšati putovanje svim korisnicima javnog prijevoza.

25.5.2010.
15:47
VOYO logo

Kako je otkrio portal Rep.hr, na internetu postoji stranica koja uživo pokazuje položaj svih tramvaja na goloj karti ili karti Zagreba, ovisno o mapi koju korisnik izabere. Također, postoji i mogućnost poput izoliranja pojedine tramvajske linije.

Nažalost, stranica se trenutačno ne može učitati, ili se, pak, jako teško učitava. Naime, očito je riječ o stranici koju koriste djelatnici koji kontroliraju promet tramvaja, a iz ZET-a još nisu odgovorili je li riječ o mogućem hakerskom napadu na njihov sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, slučajno otkriće ove karte ponudilo je korisnu funkciju za građane koji koriste javni prijevoz: podaci bi mogli izvrsno poslužiti stanovnicima Zagreba, pogotovo u obliku mobilne aplikacije koja bi mnogima koji koriste javni prijevoz olakšala život. Primjerice, u hladnim zimskim noćima dok čekaju noćni tramvaj.

Nije poznato hoće li ZET-ovci ovu stranicu ostaviti na uporabu puku koji koristi njihove usluge, ali to bi svakako bilo poželjno. Sličnu su mogućnost već uveli u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo