Energetske rezerve RH / Na vijest da je skladište plina Okoli prazno, direktor kaže: 'Nikad ne može biti prazno, to je normalan ciklus rada'

Image
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell

Prvotna vijest da je najveće skladište plina u Hrvatskoj prazno od direktorove izjave razlikuje se samo u jednoj stvari

8.3.2022.
16:35
Nikola Čutuk/Pixsell
VOYO logo

Na vijest o tome da je skladište plina Okoli jučer "presušilo", odnosno da u njemu više nema plina koji bi se mogao izvlačiti vani, što je danas objavio Jutarnji list, izjavom je reagirao Vlado Vlašić, direktor tvrtke Podzemno skladište plina: 

"Skladište nije prazno i ne može biti prazno, određena količina plina uvijek postoji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To isto je, doduše, naveo i Jutarnji list, što je prenio i naš portal.

"Mijenja se režim rada, skladište radi u dva režima, režim utiskivanja i povlačenja. Od 27. listopada ono je u režimu povlačenja i to traje do 3. ožujka, mijenja se režim rada. To nije prvi put. Nešto ranija promjena bila je posljedica intenzivnog rada i udovoljavanja korisnicima što nas je prinudilo da smo morali ranije promijeniti režim rada", naveo je Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OD PONEDJELJKA /

Presušilo je hrvatsko skladište plina Okoli

Image
OD PONEDJELJKA /

Presušilo je hrvatsko skladište plina Okoli

"Naši korisnici su praktički opskbljivači i trgovci plinom, neće se ništa odraziti na njih, iako vjerujemo da imaju i druge izvore. Očekujemo još u toku dana da će se prve količine početi utiskivati...", naveo je dalje i dodao: "Nema nikakvih izvanrednih situacija. Ništa, niti cijene niti ništa ne utječe na skladištenje plina."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo