OGLAS

UKLANJAJU BESPRAVNU GRADNJU / Na Velebitu umjesto obnove pastirskog stana izgradio dvokatnicu i još 7 objekata: 'Mislio je imati hotele'

Od kaznene prijave iz siječnja zbog bespravne gradnje, do početka rušenja, prošlo je gotovo devet mjeseci

12.10.2022.
7:20
VOYO logo

Bageri Građevinske inspekcije popeli su se na 900 metara nadmorske visine i u velebitskim vrletima na Velikom Rujnu krenuli uklanjati bespravnu gradnju.

"Ovo nisu objekti za krave, ovo su objekti za apartmane, za vile. Na petoj etaži one zgrade stoji bazen na kojem su mislili ispijati koktele. Ispod one zgrade u podnožju, na minus jedan, je konoba. To je nešto nevjerojatno", kazuje Višeslav Dokoza, vijećnik Općine Starigrad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradnja novih objekata je strogo zabranjena jer je riječ o zaštićenom području Parka prirode Velebit

Na Velikom Rujnu, visoko na Velebitu, dozvoljena je tek obnova starih pastirskih stanova. Međutim vlasnik ovog pastirskog stana nije ostao tek na obnovi njega nego je izgradio cijelu jednu dvokatnicu i još 7 pratećih objekata, pa ih Građevinska inspekcija sada ruši ukupno 8. Investitor je tvrtka Alfa Koić u vlasništvu mještanina Starigrada Ante Koića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je meni prijetio smrću. On je osuđen za to, ima zabranu prilaska..On je mislio poslije izvršiti legalizaciju tu i imati hotele za iznajmljivanje. Znači, to je to. Dok su krave tu, državni poticaji, europski fondovi, dok je prao velike novce, dobivao velike novce, sve je ulagao u te zgrade da bi ih danas sutra legalizirao", govori Ante Milovac iz Starigrada.

Image
labirinti divljih nastambi /

Bespravna gradnja i dalje najjeftinija! Diljem istarske obale niču vikendice i kuće bez dozvole: 'Moramo promptno reagirati'

Image
labirinti divljih nastambi /

Bespravna gradnja i dalje najjeftinija! Diljem istarske obale niču vikendice i kuće bez dozvole: 'Moramo promptno reagirati'

Općinskog načelnika optužuju da je zaštitnik bespravne gradnje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krste Ramić mu je dozvolio gradnju samim time što ga nije htio prijavljivati. Davao mu je prešutno dopuštenje. Znači, 2015. godine 6.480000 kvadrata", kaže Višeslav Dokoza.

"Obični lažovi. Ne samo da su lažovi, to su prijatelji i ortaci tog istog bespravnog graditelja u to doba kad je on gradio. U međuvremenu je pukla ljubav između njih", govori Krste Ramić, načelnik Općine Starigrad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općina je, poručuje Ramić, tek jedna od institucija koje izdaju suglasnost za davanje u najam državnog zemljišta.

"Mi jesmo dali tu suglasnost, Općinsko vijeće, da smo suglasni da se na području Općine Starigrad, ponavljam u brdskom dijelu, može vršiti ispaša stoke", govori Krste Ramić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od kaznene prijave iz siječnja zbog bespravne gradnje, do početka rušenja, prošlo je gotovo devet mjeseci.

Brak na prvu Australija
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Hell's kitchen
default_cta
Poseta
Dosje Jarak
Obiteljske tajne
Alvin i vjeverice
San snova
default_cta
Svemirski gusar
Ljubavna zamka
Monte carlo
VOYO logo

Još iz rubrike