NA SUDU IMAO SPOR TEŽAK 5 MILIJUNA KN, PROPUSTIO GA ZBOG DRŽAVE: / 'Sve sam zvao, propusnicu sam dobio 3 sata nakon ročišta'

Image

Pita se zašto, primjerice, vozač kamiona može putovati samo na temelju teretnog lista, dok njemu nije dovoljan ni sudski poziv nego mora tražiti propusnicu

23.12.2020.
17:25
VOYO logo

Kad mu već poziv na sud nije dovoljan dokaz, Alen Čičak zatražio je propusnicu čim je mogao, no odgovor nije dobio ni na jednoj adresi.

"Počeo sam zvati u 10 ujutro u ponedjeljak, odmah prvi dan kada su se počeli zaprimati zahtjevi za propusnice. Bila je objavljena informacija da mi koji imamo poziv za ročišta na sudu možemo dobiti propusnicu. Zvao sam broj koji je bio objavljen, ali se nitko nije javio. Onda sam zvao broj Stožera grada Zagreba, ali je taj broj bio isključen. U 14.30 sati sam poslao zahtjev, a u 14.57 mi je vraćen mail da ću dobiti informaciju o propusnici. Nije stigla nikakva informacija. U 20.30 sam poslao mail na Nacionalni stožer jer nisam imao odgovor. Opet sam dobio automatizirani odgovor“, opisao je odvjetnik Čičak prvi dan borbe za propusnicom za Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak ujutro je ponovo zvao sve telefonske brojeve koji su naznačeni u obavijestima o ograničenju kretanja, ali nikog nije mogao dobiti, kaže, dodajući kako u pitanju spor težak pet milijuna kuna i nije mogao poslati bilo koga. U tom trenutku, kolega iz ureda u Splitu, koji ga je jedini mogao zamijeniti, nije znao hoće li morati u samoizolaciju.

'Rekli da sam poziv uredno zaprimio'

U utorak predvečer je ponovno poslao mail Stožeru, ali nije bilo odgovora. "Mail da mi je odobrena propusnica stigao mi je u srijedu u 11.17 sati, tri sata nakon ročišta“. nastavio je Čičak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Zvao je voditeljicu postupka u Splitu, no ona mu je rekla kako je uredno zaprimio sudski poziv, da njegov odvjetnički ured ima pisarnicu u Splitu i da će ona održati raspravu. Sreća je što je ispalo da kolega iz Splita nije morao u izolaciju", kaže. Pita se zašto, primjerice, vozač kamiona može putovati samo na temelju teretnog lista, dok njemu nije dovoljan ni sudski poziv nego mora tražiti propusnicu.

Zaključuje kako su ovakve mjere nesrazmjerne. "Neka budu face i neka vladajući aktiviraju članak 17. Ustava koji je predviđen za izvanredno stanje", ogorčen je odvjetnik Čičak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo