rasprava se odgađa / Na suđenju samo bivša supruga Zorana Mamića, zaključak: 'Ispitati Marinu, Ivu i Luciju Mamić kao osobe na koje je prenesena imovinska korist'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Na sud je stigla samo Ana Mamić, druga bivša supruga Zorana Mamića. Zbog svega, nema uvjeta za raspravu, no ona će biti ispitana izvanraspravno

10.10.2017.
12:16
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo
Image

Bivša supruga Zorana Mamića, Ana Mamić dolazi svjedočiti na Županijski sud

Image

Bivša supruga Zorana Mamića, Ana Mamić dolazi svjedočiti na Županijski sud

Na Županijskom sudu u Osijeku nije se pojavio nitko od četiri optuženika: Zdravko i Zoran Mamić, Milan Pernar i Damir Vrbanović, no zbog svog su se odsutstva ispričali.

Na suđenje za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz Dinama Zoran nije došao zbog radnih obaveza, Vrbanović nije dobio poziv, a Zdravko je kažnjen, odnosno zabranjen mu je  pristup sudu dok ne završi dokazni postup. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedokinja Tajana Pernar također nije došla na sud, a telefonski se ispričala da ima virozu. Prisutna nije bila ni Vanja Horvat, bivša supruga Zorana Mamića. 

Sudac: 'Nema uvjeta za održavanje današnje rasprave'

"Očituje se da imovina koja glasi na nju nije pribavljena protupravnom radnjom i kao takva ne predstavlja imovinsku korist te izvješćuje sud da neće pristupiti ročištu", pročitao je sudac Darko Krušlin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sud je stigla samo Ana Mamić, druga bivša supruga Zorana Mamića. Zbog svega, nema uvjeta za raspravu, no ona će biti ispitana izvanraspravno. Novinari nisu smjeli nazočiti njezinom svjedočenju. 

Istražitelji USKOK-a su, pak, zatražili su da se supruga i kćeri Zdravka Mamića, dakle Marina, Iva i Lucija Mamić, te Vanja Horvat pozovu i "ispitaju u svojstvu osoba na koje je imovinska korist prenesena, ne kao svjedoka". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marina, Lucija i Iva Mamić su, inače, trebale svjedočiti 6. listopada, no nisu se pojavile. Rasprava se odgađa za 6. studeni u 10 sati. Na raspravu će se pozvati svjedoci Tajana Pernar te "kao osobe na koje je prenesena imovinska korist Marinu, Luciju, Ivu i Vanju Mamić (sada Horvat).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo