beskonačna saga / Na štetu građana: Pokretne stepenice u Importanneu miruju već 3 mjeseca, nazire li se tome kraj?

Jedni drugima se inate zbog duga od gotovo 4 milijuna kuna iz 2017. koji im, tvrde iz Centra, Grad nije platio

6.9.2018.
9:00
VOYO logo

Saga "pokretne stepenice Importanne" se nastavlja i ne vidi joj se kraj, a sve na štetu građana Zagreba. U pothodniku još uvijek stoje zaštitari koji bi trebali čuvati radnike  - no njih nema. Stepenice miruju već tri mjeseca, a Uprava šoping centra prije dva dana zabranila je rad radnicima koje je poslao Grad. U sve se uplela i policija. 

Zaštitari danas čuvaju raskopane stepenice. Radnika nema jer navodno rade u radionici kako ne bi smetali prolaznicima. A ovako je sve počelo u ponedjeljak - iz Uprave tvrde da početak radova nije bio dogovoren te da za njega nisu znali, iako su tjedan prije bili na sastanku u Gradu. "Oni su došli u 9 sati ujutro u importanne centar sa serviserima i sa zaštitarima", potvrdila je Nevenka Zečević, direktorica Importanne Centra za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa su iz Centra njima poslali svoje zaštitare, a na kraju su pozvali i policiju. Iz Importannea žele nove stepenice, a ne krpanje starih. No jedni drugima se inate zbog duga za održavanje od gotovo 4 milijuna kuna iz 2017. koji im, tvrde iz Centra, Grad nije platio. 

"Grad Zagreb tražio je da sa svojim izvođačima preuzme cjelokupno održavanje tog dijela objekta, koji je javno-prometna površina, no oni to decidirano odbijaju i traže isključivo novčana sredstva", stoji u priopćenju Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradska je zamisao bila stepenice pokrenuti do petka, no, iz šoping centra su im isključili struju, pa su radnici dovezli agregat.

Image

Drama u Importanneu: Radnici pokušavaju popraviti stepenice uz probleme sa zaštitarima

Image

Drama u Importanneu: Radnici pokušavaju popraviti stepenice uz probleme sa zaštitarima

"Obzirom da odbijaju uopće dati nam na uvid što će se raditi i potpisati zapisnik o uvođenju u posao, mi ne možemo dopustiti da bude uključena struja jer ne znamo kako će reagirati i kad će uključit stepenice. Stepenice su opasne po život ljudi", kazala je direktorica Importanne Centra Zečević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ironično, sa strujom na stepenicama povezana je i obližnja fontana koja sada također ne radi. Kada će biti sretan završetak za građane, još se ne zna, no sigurni su u jedno:

"Znate onu narodnu, sve će to narod pozlatiti i platiti:"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo