GOTOVO JE SRUŠILA ŽELJEZNIČKI MOST / Na Savi u Zagrebu otplutala još jedna teglenica: 'Nije mi jasno ni što ti brodovi rade ovdje, a do vlasnika je teško doći'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Dojava je došla jutros oko devet sati, nakon čega su aktivirani vatrogasci koji su sajlama učvrstili brod.

19.7.2021.
16:30
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

U Zagrebu se u ponedjeljak na Savi ponovo nasukala jedna teglenica, piše N1. Dojava je zagrebačkim vatrogascima stigla rano jutros te su odmah izašli na teren kako bi brod osigurali.

Mladen Jurin iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama kazao je za 24sata, prenosi N1, da se čini da je netko pokušao odvezati brod od obale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Vatrogasci osiguravaju teglenicu na Savi koja se pomaknula

"Brod se odmaknuo od obale tridesetak metara. Teglenica se odvezala i prijetilo je da se desi ono isto što se s petka na subotu subotu, kad se teglenica u potpunosti odvezala. Prava sreća da se zaustavila inače bi vjerojatno srušila željeznički most dva kilometra niže", rekao je Jurin.

Treba povećati ophodnje

Dojava je došla jutros oko devet sati, nakon čega su aktivirani vatrogasci koji su sajlama učvrstili brod. “Sad ćemo ga vezati i to je kraj intervencije, ali to nije kraj problema”, rekao je, nadodavši kako postoji opasnost sve dok su ti brodovi ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molio sam da se pojačaju ophodnje u ovom dijelu, nije mi jasno ni što ti brodovi rade ovdje, a do vlasnika je teško doći. Oni su opasnost za mostove nizvodno. Oni ovdje po meni ne smiju ostati, mora se naći rješenje, mi tu ne možemo sudjelovati 24 sata na dan”, zaključio je Jurin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo