odaziv veći nego ikada / Na sajmu poslova i Rimac u potrazi za radnom snagom: 'Plan je zaposliti još 200 ljudi'

Na zagrebačkom FER-u održava se 14. sajam poslova Job Fair, a unatoč lošem vremenu odaziv studenata veći je no ikada

16.5.2019.
8:30
VOYO logo

Rijetko tko je htio propustiti priliku da provjeri što to nudi čak 115 tehnoloških poduzeća. Među njima najzvučniji izlagači su domaći Rimac Automobili i Photomath te inozemni Microsoft i Facebook. No, gužvi je bilo gotovo na svakom štandu.

Za stotine mladih Job Fair već je godinama najbolja prilika za upoznavanje poslodavaca. Zna to i Julije Jauk, koji je upravo ovdje došao do posla kod vodećeg proizvođača čipova za autoindustriju: ''Baš prošle godine sam na ovom Job Fairu došao razgovarati s ljudima na ovom štandu i nakon par mjeseci dok sam završio svoj diplomski rad sam otišao na intervju i, eto, od 10. mjeseca radim za Infineon''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz poslove u ICT sektoru, studenti su najviše interesa pokazali za rad u automobilskoj industriji i na razvoju aplikacija i videoigara. 

''Definitivno ima širok izbor firmi koje primaju i mlađe i starije. Naglasak je na diplomskom studiju, ali može se naći ponešto za svakoga'', ističe Luka. 

Radnu snagu koja se velikim dijelom sastoji od studenata ima i Nanobit, tvrtka koja se u prvom redu bavi razvojem igara za mobilne uređaje. 

''Prošle godine su nam čak trećinu firme činili studenti i to stvarno s različitih fakseva za različite pozicije. Imamo praksu da uzimamo za stalno one koji počnu kod nas'', kaže Hana. 

Image
Foto: Rimac Automobili

Rimac Automobili

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljući sve većim ulaganjima i širenju poslovanja, hit na ovogodišnjem sajmu su Rimac Automobili, tvrtka koja i dalje traga za mladom radnom snagom. 

''Plan zapošljavanja za ovu godinu je oko 200 ljudi tako da svakako moramo nekako popuniti ta mjesta i Job Fair je upravo jedna takva lokacija na kojoj se nadamo da ćemo ostvariti svoje ciljeve'', kaže David Romić.

Svi oni koji žele upoznati svoje potencijalne poslodavce, mogu to učiniti još danas. Svake godine sajam posjeti gotovo 400 ljudi, a organizatori su uvjereni da će ove oboriti rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo