'Na prijevremenim izborima HDZ bi izgubio'

Po povratku u politiku, točnije u HSLS, Dražen Budiša progovorio je o trenutnom stanju u Hrvatskoj. Osvrnuo se na izbore, ali je i istaknuo kako je potrebna koalicija HDZ-a i SDP-a.

31.12.2009.
9:04
VOYO logo

U razgovoru s novinarima Večernjeg listaDražen Budiša komentirao je nedavne izjave predsjedničkog kandidata Milana Bandića da je sudjelovao u dvjema kampanjama Stjepana Mesića. Spomenuto je zanimljivo iz razloga što je Budiša tada bio predsjednički kandidat SDP-a i HSLS-a, što znači da je Bandić, koji je tada bio u SDP-u, radio protiv njega.

''Neki moji suradnici i ja imali smo saznanja da dio SDP-a bojkotira moju kampanju i izravno radi na promidžbi Stjepana Mesića. I to preko Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, koji je tada s vodstvom SDP-a bio u vrlo tijesnim odnosima. SSSH, koji je vodio Damir Jurić, prenosio je svojim podružnicama širom Hrvatske sugestije vrha SDP-a da se glasa za Mesića'', rekao je Budiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na trenutne predsjedničke izbore te je istaknuo kako je slab odaziv birača vrlo zabrinjavajući, jer ''to znači da ćemo imati predsjednika države krhka legitimiteta''. Također, smatra da je jedan od razloga to što su ''ozbiljni kandidati otpali u prvom krugu''.

Nagađanja da bi loš nastup Andrije Hebranga kao predsjedničkog kandidata mogao dovesti do prijevremenih izbora komentirao je izjavom da bi u tom slučaju HDZ izgubio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe da bi unatoč tome situacija i dalje bila teška te da je potrebna velika koalicija SDP-a i HDZ-a, ali i drugih stranaka.

''Zbog nacionalnih interesa trebalo bi pristupiti osnivanju koalicijske vlade s Jadrankom Kosor na čelu i sa Zoranom Milanovićem kao potpredsjednikom Vlade'', smatra Budiša. Dodaje da bi tako nešto trebala predložiti premijerka i HDZ, te da bi takva koalicija trebala trajati dvije godine – do kraja mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-200912280750006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo