NA POMOL / U VELIKA PROMJENA U ZET-u? 'Putnici koji nemaju karte bježe iz autobusa ili tramvaja čim nas vide da ulazimo'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

ZET razmatra ponovno uvođenje obvezne uniforme za kontrolore, no sindikati se bune jer bi to moglo biti neučinkovito i smanjiti prodaju karata

30.4.2019.
11:02
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

ZET-ov Ured karata i Službu ekonomsko-financijskih poslova zatražio je od Uprave tvrtke da kontrolori u autobusima i tramvajima to rade isključivo u službenoj odjeći, jer su tako "uredniji".

No, protiv takve odluke pobunili su se sindikati koji traže da se o uvođenju uniformi izjasne i predstavnici kontrolora. "Još ne znamo hoće li uprava prihvatiti prijedlog o ukidanju civilne odjeće, ali mi svakako nismo za to", kazao je za Večernji list Davor Šarić, povjerenik za ured i kontrolu karata ZET-ova Sindikata vozača i prometnih radnika. Kako je i sam kontrolor, tvrdi kako takva odluka nikako nije isplativa "zbog načina rada".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čim nas vide izlaze'

"Oni koji nemaju karte izlaze iz autobusa ili tramvaja čim nas vide da u službenoj odjeći ulazimo u vozilo. Nema potrebe za povratak na staro jer, kad smo kontrolirali isključivo u odorama, karata se jednostavno manje prodavalo", priča Šarić dodajući kako kupnju karata svakako povećava činjenica da se putnika u svakom trenutku može iznenaditi pitanjem ima li važeću prijevoznu kartu.

Ukidanje kontrole u civilu, upozoravaju sindikalisti, za ZET je jednostavno neisplativo te se nadaju da odluka neće proći, dok iz donedavne Holdingove podružnice poručuju kako još ništa nisu odlučili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo