NA MJERE U CRKVI MORAT ĆE PAZITI - VJERNICI: / Na Badnjak se možda otvore jedna dugo zatvorena vrata; Treba ispuniti još samo jedan uvjet

Image
Foto: Pixsell

Župnici kažu ne znaju koliko će vjernika biti, jer u klupi može sjediti i jedan vjernik i cijela obitelj

18.12.2020.
21:57
Pixsell
VOYO logo

Dok se u za ostatak države uvode rigorozne mjere, za misna slavlja na Badnjak i Božić ona se ublažavaju. Više neće vrijediti pravilo od maksimalno 25 vjernika unutar crkve nego se propisuje 7 četvornih metara po vjerniku, ili obitelji, a preporuča se da Polnoćke završe do 22 sata, a na pridržavanje mjera pazit će vjernici, a među njima i članovi Stožera.

Između klupa treba biti razmak, preporuča se da se posebno označe klupe u koje će vjernici iz istog kućanstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GRAĐANI OGORČENI ZABRANOM KRETANJA: /

'Ovo ni jedan zdravi razum ne može shvatiti, čak ni pod izlikom da je to za naše zdravlje!'

Image
GRAĐANI OGORČENI ZABRANOM KRETANJA: /

'Ovo ni jedan zdravi razum ne može shvatiti, čak ni pod izlikom da je to za naše zdravlje!'

'Apelirat ćemo na Crkvu'

"U dokumentu ćemo apelirati na Crkvu i svećenstvo da osigura da sami vjernici prate i osiguravaju provođenje mjera koje ćemo propisati. Članovi istog kućanstva i obitelji koji dođu na misu skupu ne trebaju održavati razmak od 2,6 metara", rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Župnici kažu ne znaju koliko će vjernika biti, jer u klupi može sjediti i jedan vjernik i cijela obitelj. Povećat će broj misnih slavlja. Tako da ćemo mi na Badnjak na večer ćemo svaki sat imati misu bdijenja, posljednja će biti misa ponoćka. Na Božić ćemo imati 10 svetih misa, svaki sat od 7 ujutro tako da se svim vjernicima omogući sudjelovanje na svetoj misi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznimke u crkvama su samo dva dana - na Badnjak i Božić. Za druge dane vrijede pravila kao i do sada. Kad god je moguće, putem radija ili TV programa.

A devet mjeseci od prvog lockdowna i razornog potresa u Zagrebu - građanima bi se mogla otvoriti i vrata koja su od tada zatvorena. Naime, kako RTL neslužbeno doznaje, misno slavlje u zagrebačkoj katedrali bit će baš na Badnjak. Postavljaju se skele i ako budu zadovoljeni svi sigurnosni uvjeti onda je to to. Misno slavlje predvodit će kadrinal Josip Bozanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo