Na listi HDZ-a osobe koje su pod istragom

Dok su Ivana Jarnjaka zbog istrage o crnim fondovima zaobišli na listi u III. izbornoj jedinici, HDZ-ovci su na peto mjesto stavili Tomislava Kezelja, koji je pod istragom zbog korupcije zajedno s I.

22.11.2011.
12:30
VOYO logo

Dok se Ivan Jarnjak ne nalazi na listi HDZ-a u III. izbornoj jedinici zbog istrage o korupciji vezanoj uz crne fondove stranke, na istoj se listi na visokom petom mjestu nalazi Tomislav Kezelj.

Mutnih 4,8 milijuna kuna

Riječ je o direktoru varaždinskog poduzeća Varkom, kojeg se istražuje zajedno Ivanom ČehokomDavorom Pataftoms bivšim gradonačelnikom . USKOK tvrdi da je Kezelj kao direktor Varkoma imao značajnu ulogu u tome da se Pataftinoj tvrtki VIS namjesti posao zbrinjavanja otpada. Pritom Pataftina tvrtka navodno nije zadovoljavala postavljene kriterije za posao koji je dobila. Tvrtka VIS u tom je poslu stekla nezakonitu dobit od 4,8 milijuna kuna, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je u svemu i to da je prvo ime liste na kojoj se nalazi Kezelj Tomislav Karamarko, kojeg HDZ ističe kao svog nositelja borbe protiv korupcije. Istovremeno, u utorak je objavljeno kako istražitelji DORH-a traže dokaze za sumnje po kojima je Tomislav Karamarkonavodno pogodovao svojoj bivšoj tvrtki Soboli pri poslovanju s državnim tvrtkama.

Karamarko je te tvrdnje demantirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo