Na Krku niče Horvatinčićev grad, a kupio je njive!

Tvrtka kćer Hoto grupe kupila je više od milijun četvornih metara poljoprivrednih zemljišta.

11.2.2010.
16:42
VOYO logo

Nedavno medijsko "priznanje" poznatog domaćeg graditeljskog poduzetnika Tomislava Horvatinčića, (poznatijeg kao "zločestog dečka s Varšavske ulice") kako, unatoč globalnoj krizi i recesiji, sve intenzivnije razmišlja o projektu izgradnje 150 malih, "dizajnerskih" hotela na otoku Krku, zaintrigiralo je mnoge otočane, piše Novi list.

Naime, nagađanja o Horvatičićevim planovima, prisutna još otkad je prije nekih pet godina Santa Marina – tvrtka kćer Horvatinčićeve Hoto Grupe – na predjelu između naselja Pinezići i trajektne luke Valbiska počela nemilice kupovati poljoprivredno zemljište i sada u vlasništvu ima više od milijun četvornih metara njiva koje su ga koštale više desetaka milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško da se Horvatinčićeva najava izgradnje perverzno luksuznog resorta na Krku, nakon što je optužen za uzurpiranje zagrebačke gradske jezgre, neće pretvoriti u još jedan, možda i veći skandal. Problematična je, dakako, Horvatinčićeva vidovitost pri kupnji jeftinog poljoprivrednog zemljišta koje nema veze s već "zabaždarenim" (skupljim) turističkim zemljištima na Krku. Taj turistički projekt tamo najavljuju kao izvjesnu investiciju.

"Naš se novi projekt već priprema i smješten je na više od milijun četvornih metara neodoljivoga krčkog primorja. Smještajni kapaciteti, iščitavamo u prezentaciji, moći će se podijeliti u pet cjelina – glavni hotel s oko 580 soba, rezidencijalni dio s depandansama s oko 150 smještajnih jedinica, više malih hotela s oko 160 smještajnih jedinica, sportski hotel sa 100 smještajnih jedinica, sportskom dvoranom i rekreativnim prostorima te golf-hotel sa stotinjak soba, namijenjen korisnicima obližnjega golf-terena s dodatnim sadržajima", navodi u Hoto Grupi, a iako ne spominju golf-terene

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svega će bit, al'...

Svaki će hotel imati bazen ili jacuzzi, ovisno o veličini hotela, a moguća će biti i opcija njegovog dugotrajnog najma. U krčkom resortu planirana je i izgradnja sportskog hotela sa stotinjak smještajnih jedinica koji će moći služiti kao pripremno mjesto dostojno najboljih svjetskih sportaša. Taj bi hotel trebao imati i unutrašnji bazen te prostorije za opuštanje. Golf-hotel, sa stotinjak soba u kategoriji pet zvjezdica, bio bi smješten tik uz igralište za golf, ali i uz druge sadržaje "nužne za stvaranje pozitivne golfske atmosfere", poput golf-kuće, prodavaonica s opremom, ugostiteljskih sadržaja, golf-akademije te igrališta za djecu.

Kompleks sadrži desetak luksuznih golf-vila prosječne veličine 250 kvadrata, smještenih uz igralište, te golf-klub. Planiraju se i drugi sportski sadržaji – teniski tereni, nogometna igrališta i sportska dvorana s potpunom infrastrukturom za rukomet, mačevanje, borilačke sportove, squash, kuglanje i badminton. Cijeli će kompleks biti "istočkan" pomno odabranim restoranima, barovima i ostalim sadržajima namijenjenima ugodnom odmoru, poput ulice namijenjene kupovanju, wellness i fitness kompleksa, unutarnjih i vanjskih bazena, dječjih igrališta i uređenih plaža. Bit će tu i gospodarstvenih sadržaja u kojima će se proizvoditi autohtoni poljoprivredni proizvodi – maslinovo ulje, sir iz vlastite sirane te vino... nabraja list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201002110039006 arti-201002050649006 arti-201002110004006 arti-201002100639006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo