NA KRAJU VRUĆEG TJEDNA STIŽE SILOVITA PROMJENA: / Temperature će pasti za 10 stupnjeva, moguće i grmljavinska oluja s tučom

Image
Foto: PIXSELL

Sigurna promjena vremena stiže u petak, a bit će nagla i silovita pa postoji velika vjerojatnost za olujno nevrijeme s tučom, a očekuje se i siguran pad temperature, i to za više od 10 stupnjeva.

19.6.2018.
7:38
PIXSELL
VOYO logo

Nakon nešto hladnijeg i nestabilnijeg vremena, ovaj je tjedan započeo opet s visokim ljetnim temperaturama i suncem, no nestabilnostima ipak nije kraj. Iako će do kraja tjedna u cijeloj zemlji biti toplo, sunčano i vruće, u petak slijedi žestoka promjena vremena, javljaju meteorolozi HRT-a.

Tako se u petak osim pada temperature očekuje jaka i olujna bura, a velika je vjerojatnost i za jake pljuskove i grmljavinska nevremena, moguće i s tučom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javljaju meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas će biti djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano. Uz više oblaka mjestimice može pasti malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom, ponajprije u istočnoj Hrvatskoj i na južnom Jadranu. Vjetar slab do umjeren, na udare povremeno i jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati većinom umjerena bura s jakim, podno Velebita i olujnim udarima, a prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 25 do 30 °C.

Image
Foto: Screenshot DHMZ

Screenshot DHMZ

Sutra se očekuje pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće, ali i dalje ne posve stabilno. U poslijepodnevnim satima uz prolazno više oblaka moguć je poneki lokalni pljusak praćen grmljavinom, osobito na istoku te u gorju. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu bura, podno Velebita povremeno s jakim udarima te sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu između 20 i 24, a najviša dnevna uglavnom od 27 do 32 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U nastavku tjedna očekuju se još više temperature pa će biti vruće i sparno, a poneki se pljusak u srijedu i četvrtak očekuje uglavnom na istoku i u gorju. Sigurna promjena vremena stiže u petak, a bit će nagla i silovita pa postoji velika vjerojatnost za olujno nevrijeme s tučom, a očekuje se i siguran pad temperature, i to za više od 10 stupnjeva. Smirivanje vremena očekuje se za vikend, no on će ipak biti svježiji od sredine tjedna, javlja HRT.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo