Na internetu se prodaje dvorac blizu Jastrebarskog

Na internetu je osvanuo oglas kojim se prodaje pravi pravcati dvorac, izgrađen daleke 1249. godine, a koji je kralj Matija Korvin 1487. godine darovao plemićkoj obitelji Oršić.

6.9.2011.
9:27
VOYO logo

Više od 700 godina star dvorac Oršić prodaje se za 8.184.000 kuna, a vlasnici ističu da se nalazi u dobrom stanju: kompletna krovna konstrukcija i crijep obnovljeni su 2004. godine. Zatim su nanovo sprovedene struja, voda za gašenje i pitka voda, a u svim prostorijama uvedeno je jednostavno električno osvjetljenje. Zdanje se prostire na 1.200 kvadratnih metara stambene površine, a vlasnici su dva brata koja žive u inozemstvu, Michael i Christian Lager koji žive u Austriji, te Roy Hutchinson iz Poljske.

"Moj očuh grof Alfred Oršić naslijedio je dvorac od svog oca Richarda Oršića. Gospodin Roy Hutchinson je sin Beatrice Oršić, kćeri Elizabete i Alfreda, i on živi u Poljskoj. Nakon smrti moje majke grofice Oršić 2000. godine, moj brat i ja naslijedili smo dvorac", pojasnio je za Novi list Michael Lager. Alfred Oršić je sa svojom prvom suprugom Elisabethom živio u dvorcu nekoliko godina prije Drugog svjetskog rata, a Lagerova obitelj provodila je u dvorcu po nekoliko tjedana odmora od 2002. godine. Potom je dvorac dugi niz godina bio besplatno iznajmljen Hrvatskom državnom arhivu, a sad su se na prodaju odlučili jer je previše skupo imati dvorac samo za zabavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema oglasu koji su objavili, traže zakupnika, stanara ili grupu investitora koji bi dugoročno koristili zdanje, "u muzejske svrhe, kao lovački dom, kao wellness-hotel ili hotel za seminare, kao izletište ili ekskluzivno privatno prebivalište".

Vezani članak:

arti-201104110120006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo