Na fakultetima ostalo još 12.000 praznih mjesta

U prvom upisnom roku namjeru upisa na sveučilišta, veleučilišta i visoke škole potvrdilo je ukupno 26.258 brucoša.

22.7.2010.
8:52
VOYO logo

Najviše mjesta ostalo je na privatnim studijima, ponegdje je popunjenost bila i manja od 10 posto. Za razliku od njih, većina stolaca na Sveučilištu u Zagrebu popunjeno je, a najviše praznih ostalo je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. No, izvan metropole i na javnim je studijima ostalo mnogo praznih mjesta, najviše na Studiju računovodstva u Varaždinu, čak 203, a budući studenti nisu pokazali ni veliki interes za pravne studije u Splitu, piše Večernji list.

Najslabije su popunjena mjesta u manjim gradovima poput Virovitice, Koprivnice ili Vodica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak je počelo prijavljivanje ispita iz državne mature za sve one koji taj posao nisu uspjeli obaviti u prvom pokušaju, odnosno koji su pali jedan ili više obveznih predmeta iz državne mature. Prijavljivati se mogu do 25. srpnja. Prijave za upis na studijske programe u drugom roku bit će omogućene od petka, a potencijalni studenti prijavljene programe mogu mijenjati sve do 17. rujna.

Iako su se mnogi i unutar sustava obrazovanja bojali nepredviđenih problema pri upisu studenata na temelju rezultata državne mature, prema ocjenama mjerodavnih, sve je prošlo izvrsno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjem satu u kojem su kandidati mogli potvrditi namjeru upisa prijavilo ih se ukupno 57, što je znatan porast u odnosu na dane kada se u jednom satu prijavljivalo samo po desetak kandidata.

Većina nestrpljivih i sigurnih u svoj odabir, namjeru upisa potvrdila je već prvi ili drugi dan, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201007080349006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo