VIDEO: / Dubrovačke vatrogasce čeka duga noć

Na požarištima Dubrovačko-neretvanske županije, gdje od subote vatrogasci neprestano gase požare koji stalno izbijaju, stanje je teško, te vatrogasce čeka duga noć.

12.8.2012.
9:23
VOYO logo

Oko 15.15 sati vatrogasci su krenuli na hitnu intervenciju u Mokošicu, gdje se vatra približila blizu nekoliko obiteljskih kuća uz stambeno naselje. Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović kazao je za Dubrovački vjesnik kako su usmjerili snage s drugih požarišta.

Zbog jakog vjetra vatra je krenula prema prvim kućama u Rožatu, a u 17.10 sati doletio je kanader i započeo s gašenjem, ali zbog gustog prometi u Rijeci dubrovačkoj vodu mora uzimati u akvatoriju Dakse. Iznenadna akcija zbunila je i nautičare u Rijeci koji su stali u kraj i promatrali što se događa. List javlja da je izgorjela velika površina između Mokošice i Rožata, ali kuće su obranjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio požarišta na području Plata koji je izbio u subotu je pod nadzorom, a širenje požara prema Platu, odnosno Dubrovniku je zaustavljeno. Aktivan je jedan krak i to prema brdima u Konavlima, a njegovo širenje bi uskoro trebalo biti zaustavljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo teška situacija je u Kominu u dolini Neretve, gdje je požar izbio također u subotu. Na sjeveroistočnoj strani prema Kuli Norinskoj je posebno teško, gdje je požarom obuhvaćeno više od 500 hektara površine. Vatra se i dalje širi, no obranjene su kuće u predjelu Desni, a gasitelje očekuje duga i naporna večer.

U nedjelju su izbili manji požari u Cavtatu te na otoku Lopudu, koji su brzom intervencijom vatrogasaca i kanadera ugašeni, a na Lopudu je opožareno 600 metara kvadratnih borove šume. Na dubrovačko-neretvanskim požarištima se nalaze sve raspoložive vatrogasne snage i dobrovoljna vatrogasna društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo