SVJETSKI DAN STANOVNIŠTVA / Na današnji dan rođen petmilijarditi stanovnik Zemlje: 'Volim reći da su krivog odabrali'

Image
Foto: Morski.hr

Sretan rođendan Zagrepčanu čije je rođenje zapečaćeno kao Svjetski dan stanovništva

11.7.2023.
15:01
Morski.hr
VOYO logo

Na današnji je dan 1987. godine u zagrebačkoj Petrovoj bolnici rođen petmilijarditi stanovnik Zemlje! Matej Gašpar obilježio je novu eru života na našem planetu.

Gašpar je rođen za vrijeme održavanja Univerzijade, a Ujedninjeni narodni baš su 11. srpnja proglasili Svjetskim danom stanovništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je on ekološki tehničar i u Zagrebu živi sa suprugom i sinom, rekao je za Morski.hr. Proteklih se godina bavio ronjenjem u Hrvatskoj, a čak i u Egiptu. Gašpar priznaje da mu ova titula nije donijela nikakvu prednost u životu.

Image
Foto: Morski.hr

"Poprilično sam se isključio" rekao je za Morski.hr i dodao "jedino što nosim taj pečat koji sam, ajmo reći prisilno, dobio. Nisam ga tražio, ali sam dobio pa se nekako borim s tim", a po toj njegovoj priči, kako kaže, ne da da se 'čačka' jer ju drži za sebe i obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Osobni album/Morski.hr

Gašpar se ne voli ekspomnirati pa se našalio "Volim reći da su krivog odabrali".

Prema posljednjem popisu stanovništva, iz 2021. godine, Hrvatska broji 3,888.529 stanovnika. To je gotovo 240 tisuća stanovnika manje u odnosu na prethodni popis stanovništva iz 2011. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Privatni album/Morski.hr

U studenom je prošle godine rođena djevojčica Vinice Mabasang iz Manile i tako postala osammilijarditi čovjek na svijetu. Danas je na svijetu oko 8.043,600 ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO: Ovo je najslađe što ćete danas vidjeti! Rođene pande blizanke - jedna ima 140 grama, a druga je buco od 180 grama

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo