županova desna ruka / Na auto mu naletjela divljač, ali lovačko društvo ne želi platiti odštetu: 'To je bio pas'

Image
Foto: Thinkstock

Lovačko društvo Dubovac, koje vodi županova desna ruka, trebalo bi vozaču isplatiti odštetu jer je srna iz njihova lovišta naletjela na njegov

28.6.2018.
8:15
Thinkstock
VOYO logo

Vozač s Banije ostaje bez odštete jer je Lovačko društvo Dubovac, koje vodi županova desna ruka, bankrotiralo, piše Kaportal.rtl.hr. 

Lovačko društvo Dubovac trebalo bi vozaču s Banije isplatiti odštetu od 7.629,04 kune, te 10.0000 kuna sudskih troškova jer je srna iz njihova lovišta naletjela na njegov Renault Scenic. Dogodilo se to u travnju 2014. godine u Riječkoj ulici, a sud je ovih dana nepravomoćno presudio u korist vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuženo Lovačko društvo ne smatra se krivim te u odgovoru na tužbu navodi da je vozač sam kriv, odnosno da se uopće nije dogodio nalet na divljač, već nalet na životinju, vjerojatno psa, jer divljač na mjestu događaja nije pronađena.

"Iz nalaza i mišljenja vještaka prometne struke utvrđeno je da je došlo do naleta divljači, po iskazu vozača, srne na vozačevo vozilo koje se nalazilo u Riječkoj ulici kod kućnog broja 89 i kretalo se u pravcu Karlovca. Pri naletu je došlo do kontakta između desnog boka divljači i desnog dijela prednjeg branika. Na oštećenim dijelovima vozila policija je pronašla dlake sivo-smeđe boje, a koje po boji i izgledu podsjećaju na dlaku divljači", zaključio je ipak sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je dobio sud, vlasnik Renaulta nikada neće dobiti odštetu. LD Dubovac se, naime, nalazi u stečaju i uskoro će u likvidaciju jer mu imovina nije dovoljna za namirenje obveza. Likvidator je bivši predsjednik društva Ivan Uđbinac (HDZ), koji možda nije toliko poznat kao lovac, ali jest kao bliski suradnik Damira Jelića, vodeći mu ured dok je bio gradonačelnik, što mu radi i sada kao županu, prenosi Kaportal.rtl.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo