MALI EKSPERIMENT RTL-a / Na 15 minuta ostavili smo termometre u vozilu i ugasili klimu - rezultati su nas šokirali!

Hrvatska cvrči pod udarom toplinskog udara! Meteoalarm je izdao najviše upozorenje i cijelu zemlju obojio u crveno jer je, kažu, vrijeme izuzetno opasno po zdravlje. Najviša izmjerena temperatura bila je 38 stupnjeva u više gradova. Hitna je jurila na pozive kroničnih bolesnika, ali i vozača koji su zapeli u gužvama

18.7.2015.
18:40
VOYO logo

Središte Knina danas je bilo pusto, jer sve se parilo od vrućine. Samo rijetki i samo oni koji su morali - izlazili su iz hlada. Službeno Knin je mjerio 37, a Split i stupanj više. Spas se tražio na Bačvicama, savjeta da se do 17 sati klone sunca ovdje se malo tko držao.

Image
GUŽVE NA SVAKOM KORAKU /

Invazija turista na hrvatsku obalu: na granici kolona duga 22 kilometra, čeka se satima!

Image
GUŽVE NA SVAKOM KORAKU /

Invazija turista na hrvatsku obalu: na granici kolona duga 22 kilometra, čeka se satima!

Na moru ili u moru - još se nekako i može, ali pravi je pakao do njega doći. Teško je s klimom, bez nje po suncu bolje i ne krećite na put. Napravili smo i mali eksperiment - na 15 minuta ostavili termometre i ugasili klimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog vrućine u automobilu jedan nam se termometar pokvario, a drugi nam pokazuje da je temperatura u 13 sati i 13 minuta skoro 60 Celzijevih stupnjeva.

"Imali smo nekoliko intervencija. To su bili vozači, oni su na svu sreću dobro postupili, skrenuli su s ceste", kaže nam voditeljica smjene Hitne Zagreb Altijana Kadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo su savjeti kojih se treba pridržavati.

"Potrebno je zaista se rehidrirati, korisiti sve mjere zaštite, raditi češće odmore, izaći iz auta, ne snižavati jako temperaturu u autu", poručuje Altijana Kadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne više od 7 stupnjeva u odnosu na vanjsku. A najviše 38 izmjereno je danas u Metkoviću, Pločama, Imotskom, Splitu, Šibeniku, Sinju i Slunju. Meteoalarm je izdao najviše, crveno upozorenje za cijelu zemlju. Iznimno opasno vrijeme ostat će i sutra.

"Velika vrućina nastavlja se i dalje, samo će se u ponedjeljak na kopnu temperatura malo spustiti, svega za 3, 4 stupnja. Od utorka ponovno sve toplije tako da nas u četvrtak i petak očekuje drugi vrhunac ovog toplinskog vala", otkriva RTL-ov meteorolog Nikola Vikić Topić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S temperaturama do 40. Ali na suncu se, a probali smo i dalje ne može ispeći jaje. Ako će vam biti lakše - znalo je biti i gore - 1981. u Pločama je izmjereno 42,8 Celzijevih stupnjeva..

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo