'POLITIČKI IGROKAZ' / MVEP odgovorio Nikoli Grmoji: 'Damir Sabljak je izmanipuliran, isplatili smo mu 500.000 kuna'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Izražavamo žaljenje da je Sabljak očigledno izmanipuliran u političke svrhe, čime je ovaj slučaj poprimio razmjere političkog igrokaza i farse prepune neistinitih navoda', stoji u priopćenju MVEP-a

28.11.2022.
13:06
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja u ponedjeljak ujutro je novinarima rekao da je diplomat Damir Sabljak ujutro ponovno bio spriječen u dolasku na radno mjesto u Ministarstvu vanjskih poslova (MVEP) te da je svoje pravo sada odlučio ostvariti i uz pomoć policije.

Na Grmojine tvrdnje potom su iz Ministarstva vanjskih poslova odgovorili priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JUTROS PRED MINISTARSTVOM /

Grmoja: 'Diplomatu Sabljaku opet ne daju na posao, zvao je policiju. Progone ga kao zvijer'

Image
JUTROS PRED MINISTARSTVOM /

Grmoja: 'Diplomatu Sabljaku opet ne daju na posao, zvao je policiju. Progone ga kao zvijer'

'Očigledno je izmanipuliran u političke svrhe'

"Nastavno na ranija priopćenja o ovom slučaju, ponavljamo kako Damir Sabljak nije udaljen iz Službe zbog podnošenja prijava o navodnoj korupciji i kaznenim djelima, već iz razloga što je, i nakon što je protiv njega pokrenut postupak zbog teške povrede službene dužnosti, povrijedio niz propisa i nanio štetu Službi vanjskih poslova. Ističemo, također, da je MVEP cijelo vrijeme postupao po zakonu, kao i u slučaju da se Damiru Sabljaku isplati naknada za vrijeme udaljenja iz Službe u iznosu od oko pola milijuna kuna.

Jednako tako, izražavamo žaljenje da je Sabljak očigledno izmanipuliran u političke svrhe, čime je ovaj slučaj poprimio razmjere političkog igrokaza i farse prepune neistinitih navoda”, stoji u priopćenju MVEP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'MVEP će postupiti po presudi Upravnog suda u Zagrebu'

Nadalje pišu:

“Nastavno na Rješenje Visokog upravnog suda, kojim je odbačena žalba MVEP protiv presude Upravnog suda u Zagrebu, u postupku koji se odnosi na udaljenje Damira Sabljaka iz Službe do okončanja postupka zbog teške povrede službene dužnosti protiv njega, MVEP će postupiti po presudi Upravnog suda u Zagrebu, koja je sada postala pravomoćna, te će, kako je naloženo predmetnom Presudom, u propisanom roku ponovno provesti postupak i donijeti novu odluku vezano uz njegovu Službu, vodeći računa o tome da je postupak utvrđivanja odgovornosti Damira Sabljaka zbog teške povrede službene dužnosti još uvijek u tijeku. Prema tome, rješenjem Visokog upravnog suda Damir Sabljak nije vraćen na posao niti je Visoki upravni sud odlučivao o bilo čijoj krivnji ili odgovornosti, samim time nije niti Damira Sabljaka proglasio ‘nedužnim čovjekom’, kako to neistinito navodi saborski zastupnik Nikola Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postupak zbog teške povrede službene dužnosti i postupak udaljenja iz Službe dva su odvojena postupka. O odgovornosti Damira Sabljaka još se uvijek odlučuje na službeničkom sudu, što je gospodinu Grmoji itekako poznato”, stoji u priopćenju MVEP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo