'Mušterije su mi bili i današnji političari'

Nekadašnja zagrebačka prostitutka otkriva kako su joj mušterije bili mnogi ugledni ljudi, od hrvatskih sudaca do političara. S njima se, kaže, 'družila' po hotelima.

24.12.2009.
0:28
VOYO logo

"Slovenka i ja u sobi smo s dvojicom biznismena iz Njemačke. Njen se napio k’o svinja i nije mogao obavit posao. Poludio je i htio ju je baciti kroz prozor. Ja sam mu dotrčala s leđa. Počupala sam ga i bacila na pod. Situaciju je smirio njegov prijatelj. Slovenka se tresla od šoka. Takav ti je to bio posao...", ispričala je 36-godišnja prostitutka prisjećajući se "posla" u Interkontinentalu na 16. katu u vrijeme kada je hotelom još "stolovao" Zlatko Bagarić.

Prostitucijom se bavila od svoje 16. godine, a kada je prije godinu dana odustala od te vrste "biznisa", uzela je svoje dvoje djece i odselila iz Zagreba. U hrvatsku metropolu došla je iz Bosne, a s prostitucijom se prvi put susrela u zagrebačkom kvartu Trnava. Ondje je i radila neko vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila sam mlada, glupa i siromašna. Kuća je imala nekoliko soba koje su bile kao štale. Mušterije su se nizale, a ja sam ubrzo shvatila da ću loše završiti. Nije mi ostajala ni kuna, sve bi mi oteo makro. Pobjegla sam i krenula u samostalni biznis. A tada je nastupio pakao. Na ulici te napadaju druge prostitutke, prijete ti njihovi svodnici... Nosila sam nož sa sobom, ali ga nikad nisam upotrijebila. Jednom me napao makro ispred Zagrebačke banke, a ja sam izvadila suzavac i pošpricala ga po licu", priča 36-godišnja žena.

Prošla je sve – od vrha do dna. U najsretnijim danima je bila eskort-dama i posjećivala Westin i Palace, a u najtežim je bila uličarka i alkoholičarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan je odvjetnik dolazio iz Slovenije samo zbog mene. Kolegice koje sam upoznala kažu da su im redovite mušterije bili političari i bogati špediteri. Suci i odvjetnici. I ja sam prošla kroz ruke raznim strancima i poslovnjacima. Neki od političara i danas su aktivni i jako eksponirani. Neki su čak naručivali i muškarce. Imena neću otkriti, nanijelo bi bol njihovim obiteljima", otkriva žena koju novinari Jutarnjeg lista nazivaju Magdalena.

Magdalena nije imala svodnika, nego je obilazila fine restorane i barove i ondje "kupila" mušterije. U hotele u kojima je znala recepcionere prvo je slala mušterije, a potom bi i ona došla, ostavila 50 do 350 kuna i otišla u sobu. U svom poslu je imala i stroga pravila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema analnog seksa, obavezna je zaštita i nikad ne ostajem cijelu noć. Redovito sam se kontrolira na boleštine. Ipak ja imam djecu", pojašnjava.

U devedesetima je, kaže, bilo lako podmititi policiju. Starije su joj kolegice pričale da su njima policajci čak držali stražu po parkovima i vežama. Podmićivalo se i novcem i tijelom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posao su nedavno počele preuzimati strankinje. Još mlađe. Spremne na sve.

"To su ti bila mračna vremena... Danas bih radije bih jela crnu zemlju nego se vratila u taj posao", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo