MUP / se naveliko priprema za ulične nerede!

3.12.2011.
12:41
VOYO logo

Ministarstvo unutarnjih poslova u posljednjih je godinu dana nabavilo opreme i oružja za suzbijanje građanskog neposluha i nereda u vrijednosti od najmanje 2,4 milijuna kuna.

Naime, ministar Tomislav Karamarko je sredinom 2010. godine, baš kada su se razbuktali prosvjedi studenata i zavladala višemjesečna blokada Cvjetnog trga, počeo je nabavljati veliki broj zaštitnih ograda za prisilno zaustavljanje i usmjeravanje osoba, kaciga, balističkih štitova i prsluka za svoje pripadnike specijalne i interventne policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naručena je i pozamašna količina takozvanih kemijskih pušaka i streljiva u vrijednosti od 141.000 kuna. Jutarnji list piše da je riječ samo o ugovorima kojima je poznata vrijednost te da je raspisanih natječaja za te puške i streljivo mnogo više. Nabavljeni su i gumeni meci, a količina također nije poznata.

Najvredniji ugovor, onaj od čak 1,4 milijuna kuna, jest za nabavu 'zaštitne opreme za javni red i mir'. Koja se konkretno oprema krije pod tim općenitim nazivom ostaje nepoznato jer to u ugovoru jednostavno nije navedeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike