'A je to' na Klisu / Brzo uklonili prozore s PVC ručkama nakon gnjeva javnosti: 'Što bi se tek od Arene dalo napraviti'

Image

Na tvrđavi su postavili bijele prozore na topničke otvore i to s PVC ručkama. Iznenađen je bio i načelnik Općine Klis koji je obećao brzu reakciju

27.12.2022.
16:55
VOYO logo

"Šta bi se tek od Arene u Puli dalo napravit - dajte neki maštoviti prijedlog", samo je jedan od komentara koji su se nanizali nakon što je obavljeno da su na tvrđavi Klis postavljeni PVC prozori. Kasnije se utvrdilo da se radi o bijelim drvenim prozorima, ali da ručke jesu PVC.

Image
Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

No reagirao je načelnika Općine Klis, Jakov Vetman, prozori su u međuvremenu uklonjeni, donose 24sata. Izjavio je da je sinoć vidio "neke objave na društvenim mrežama", da je jutro provjerio i da su konzervatori rekli da je ti privremeno. No prozore su već uklonili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

Podsjetimo, radilo se o tri prozora, koji su zapravo otvori za topove, i njihovo zatvaranje prozorima izazvao je gnjev građana.

Vetma je ranije rekao da je "sve obavljeno u sklopu projekta obnove Kliške tvrđave, u vrijednosti 5,5 milijuna kuna, gdje se uređivalo topničke pozicije, kvartir… Pod paskom konzervatora, naravno, a nedavno je proveden i nadzor radova gdje je sve bilo zadovoljavajuće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

Priznao je da nije znao za spomenute prozore, ali da se slaže da njihov izgled nije primjeren za tvrđavu. Obećao je da će se stvar čim prije popraviti, pa i jest.

"Nisam znao za ova tri prozora, koja su u stvari drvena s PVC-a ručkama, ali slažem se kako njihov izgled nije primjeren za tvrđavu. Svi se trudimo očuvati našu vrijednu baštinu", rekao je i obećao da će se stvar čim prije popraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu se oglasio i na Facebooku gdje je, između ostalog, napisao: "Moja sramota, ali da nije bilo objava na fb, ne bih ni znao za ove nakaradne prozore. Uglavnom, skidaju se instant, ružno je, nedostojno prostora i neprimjereno. Ne znam kome je, prilikom uređenja trećeg obzida, promaknuo taj detalj, projektantu, konzervatorima, nama, ali znam kome neće promaknit demontirat."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo