'KAO DA TESLA BACA' /

Nebeski spektakl snimljen noćas u Hrvatskoj Kostajnici: 'Lightshow je trajao 40 minuta'

I u Zagrebu su se vidjelo slično - sijevalo je, ali bez grmljavine

13.8.2024.
23:58
VOYO logo

Fascinantne snimke stižu iz Hrvatske Kostajnice gdje su u utorak navečer munje parale nebom.

"Sijevalo je 40-ak minuta i tek nakon toga počela je padati kiša. Doslovno je bio lighshow, nije prošla ni minuta, a da ne sjevne jednom", rekla nam je čitateljica koja nam je poslala snimke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

No nije ona jedina, javila nam se i čitateljica iz Zagreba koja je ostala frapirana prizorom na nebu. "Sin mi je više puta viknuo 'Mama, vidi ovo'. Pitam što, on kaže munje. Ja velim da ne mulja jer nema ni oblačka. A i bacila sam pogled na nebo i nigdje ništa. Vrućina ubija, nema ni daška vrjetru. Kad je već 10.-i put isto rekao, s balkona sam počea bacati poglede i zjevnula - kao da Tesla baca munje", ispričala nam je Zagrepčanka.

Nastavila je da nikad nije doživjela toliko munja, a da se nije čulo baš ništa. "Potpuna tišina i svakih par minuta munja. Ali bile su u daljini, od Zagreba sam gledala u smjeru Karlovca i Siska - na dvije strane su sijevale munje. Ali doslovno nigdje ni oblačka, kamoli da se što događa. Zrak težak i vruć kao pod kupolom", ispričala nam je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Inače, i u srijedu nas očekuje vrlo vruće vrijeme, temperature će ponegdje biti i do 40 stupnjeva Celzijevih. Crveni alarmi bit će popaljeni za cijelu zemlju, a nastavak vrućeg vremena očekuje se sve do vikenda. Tek od nedjelje prema ponedjeljku očekuje se zahlađenje i pad temperature za desetak stupnjeva. Promjena vremena bit će praćena kišama, moguće i jakim nevremenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo