MULJALI S PEČATIMA I SVJEDODŽBAMA: / Dvojac iz doline Neretve krivotvorio dokumente za vozače raznih vrsta prijevoza

Image
24.3.2021.
16:53
VOYO logo

Dubrovački policajci završili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 38 i 42 godine koje su osumnjičene za kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Kako prenosi Dubrovački dnevnik, istraživanjem je utvrđeno da su u vremenskom razdoblju od listopada 2019. do veljače 2020. godine, kao ovlašteni predavači autoškole s područja doline Neretve, službenim pečatom autoškole ovjerili i vlastoručno potpisali svjedodžbe o provedenoj periodičkoj izobrazbi vozača za prijevoz putnika i tereta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lažirali polaganje tečaja

Učinili su to na ime 14 osoba i time potvrdili da su navedene osobe završile tečaj periodičke izobrazbe u trajanju od 35 sati i ispunili uvjete glede stručne osposobljenosti vozača za prijevoz putnika i tereta, a bez da su pohađali i završili tečaj.

Također je utvrđeno da su službenim pečatom auto škole ovjerili i vlastoručno potpisali svjedodžbe o stjecanju početnih kvalifikacija vozača vozila za auto taxi prijevoz na ime dvije osobe, čime su potvrdili da navedene osobe ispunjavaju uvjete i da su stručno osposobljeni za vozača auto taxi prijevoza, bez da su polagali ispit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, piše Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo