MOŽDA DA OVO NAUČITE NAPAMET / Mučite se s preračunavanjem kuna u eure? Ova jednostavna tablica će vam olakšati život u prvim danima konverzije

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL / Net.hr

Kako biste se lakše prebacili na euro, donosimo vam praktičnu tablicu za brzu konverziju kuna u eure i obrnuto

24.12.2022.
10:38
Igor Soban/PIXSELL / Net.hr
VOYO logo

Još nas malo dijeli do ulaska Hrvatske u eurozonu i uvođenja eura kao službene valute. Iako pripreme za euro traju već neko vrijeme, mnogi od nas i dalje muku muče s preračunavanjem i percepcijom koliko zapravo određen iznos u kunama sada vrijedi u eurima i obrnuto.

Za potrebe informiranja napravljena je i posebna brošura za građane, a u kojoj se nalazi jedna jako zgodna i praktična stvar – tablica za brzu konverziju kuna u eure i obrnuto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj tablici navedeni su neki osnovni iznosi koji nam trebaju u našoj svakodnevici, pa tako primjerice stoji da je jedna kuna 0,13 eura, 5 kuna je 0,66 eura, 10 kuna su 1,33 eura, 50 kuna 6,64 eura, 200 kuna 26,54 eura, a 1000 kuna 132,72 eura.

U tablici se nalaze i cifre u eurima koje su preračunate u kune, pa tako primjerice 10 centi iznosi 0,75 kuna, 2 eura su 15,07 kuna, 20 eura je 150,69 kuna, a primjerice 200 eura je 1506,90 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

U ovom periodu kada muku mučimo s preračunavanjem i prelaskom na euro, ne sumnjamo da će nam ovakvi šalabahteri svima dobro doći.

Napravljena i aplikacija

Inače, u sklopu informativne kampanje za zamjenu hrvatske kune eurom napravljena je mobilna aplikacija euroHR, koju građani besplatno mogu preuzeti na svoje pametne telefone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim preračunavanja, u aplikaciji se mogu pronaći odgovori na pitanja o zamjeni kune eurom te saznati vijesti o uvođenju eura.Informacije o novoj valuti građani mogu pronaći i na stranici euro.hr, a mogu se dobiti i pozivom na besplatni info telefon 0800 2023.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo